Jump to content

sporno nasljedstvo a odvjetnik isti za obje stranke u sporu


hortenzija8

Preporučene objave

Moja sestra je prije pet godina uzela odvjetnika kojeg joj je savjetovao jedan rođak.Taj isti odvjetnik istovremeno je i odvjetnik njenom rođaku u raznim drugim sporovima pred sudom.

Prije mjesec dana taj je rođak pozvao moju sestru na kavicu. No on je došao na tu kavicu sa svojim odvjetnikom koji je odmah izvadio papire na stol i napao moju sestru da potvrdi da ona nije nasljednica neke zemlje, nego da je to taj rođak. Moja je sestra šokirana zbog tog postupka,inače je narušenog zdravlja.Nije znala da je pozvana na poslovni sastanak niti na kaubojski okršaj.

Ona želi povući punomoć koju je dala tom odvjetniku.Ne želi da je on dalje zastupa jer je došao s nekim papirima na tu kavicu koji se nalaze u njenom privatnom sporu u kojem je on brani pred trećom strankom.

Pitanje je da li

će se spor s njenim rođakom riješiti mirnim putem ili će trebati ići pred sud. Ako bi se ipak dogodilo da moja sestra i njen rođak završe pred sudom,da li je moguće da taj odvjetnik bude odvjetnik njenom rođaku iako je već bio njen odvjetnik? On bi tako mogao protiv moje sestre upotrijebiti neke podatke koje zna kao njen bivši odvjetnik iz drugog spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, ja sam jednom imala slicnu situaciju ali u poslu, no odvjetnik je ispao dobar i plemenit covjek kojemu me valjda bilo zao pa nam je zapravo pomogao objema stranama da spor sporazumno rijesimo tj. da postignemo uzajamno zadovoljavajucu nagodbu.

 

On nam je na svoj nacin zapravo bio posredovao (bez da sam ga ja za posredovanje bila angazirala) i tek sam kasnije postala svjesna kakvu mi je veliku uslugu napravio iako sam u pocetku i ja bila strasno ljuta i povrijedjena zbog svih informacija kojih je bio u posjedu i zbog cega sam smatrala da sam ja u nepovoljnom polozaju, a da je on u apsolutno neprihvatljivom sukobu interesa.

 

Pa vam dobronamjerno zelim da vam se to i vama nekim cudom dogodi, tj. da vam taj odvjetnik kao strucnjak pomogne i jednoj i drugoj da se vise ne sporite i ne trosite vrijeme, zivce i novce na neslogu, nego da se sto prije dogovorite i nadjete negdje u sredini na najvece moguce obostrano zadovoljstvo.

:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nemam iskustvo koje ti imaš sa odvjetnicima. Dapače, mislim da im ne treba vjerovati, jer su im novci važniji mod njihovog kodeksa ponašanja. Ti si imao (la) steću, pa si naišla na poštenog odvjetnika, kojih je malo, pa je rizik prevelik. Stoga ti moj Hortenzije savjetujem, da tom odvjetniku onemogućiš da te zastupa, jer je sumnjiva njegova briga i sastanak sa tobom uz kavu. Povuci tu punemoć podneskom sudu, i nađi novog odvjetnika. Savjetujem ti, a ti odluči. Policajcu i odvjetniku nikad ne vjeruj. :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi nismo "jedna i druga" u sporu.

Radi se mojoj sestri i njenom rođaku.

Odvjetnik je došao na kavicu s dokumentima koje je uzeo iz spora u kojem moju sestru zastupa u sporu sa trećom osobom. Taj spor nema veze sa sestrinim rođakom.

Taj je odvjetnik došao na kavicu u cilju zaštite prava sestrinog rođaka, i u svrhu negiranja prava moje sestre u odnosu na tog rođaka.

 

 

Baš mi je drago da ste (Poduzetnica) u poslovnoj suradnji imali dobro iskustvo odvjetničke medijacije.No to nije bilo moje pitanje.Ja osobno vjerujem da moja sestra svojim poznavanjem okolnosti (i ljudske prirode)ima puno veće šanse da nagodbom riješi svoje neslaganje sa rođakom, nego li bi to mogao taj isti odvjetnik koji je bio toliko glup da je iz drugog spisa izvadio dokumente i donio ih u kafić. To stvarno mora biti osoba premazana svim mastima da mu to nije niti neugodno.I da možda vjeruje da se zakon na njega ne primjenjuje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da točno Persever, upravo tako.

 

Moja sestra zna kako će tom odvjetniku otkazati svoju punomoć,i u sadašnjem sporu,i zna također da ga u budućem sporu sa rođakom neće angažirati.

 

Ono što ne zna niti ona,niti ja,pa zato pitam,je kako spriječiti tog odvjetnika da bude odvjetnik njenom rođaku koji će biti mojoj sestri suprotna stranka u sporu,a odvjetnik bi tako bio odvjetnik suprotne strane.

 

Moja sestra ne želi čekati da na sudu taj odvjetnik dođe braniti rođaka,a napadati moju sestru,sa dokumentima koje je bez dozvole moje sestre uzeo iz trećeg spisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, imate pravo, zahvaljujem na pojasnjenju i oprostite na zabuni.

Dobronamjerno vam savjetujem da provjerite da li se navedeni odvjetnik nalazi na popisu ovlastenih odvjetnika HOKa. Ukoliko se nalazi, znaci da je dao svečanu prisegu koja glasi:

„Svečano prisežem da ću dužnost odvjetnika obavljati savjesno, da ću se u svome radu pridržavati Ustava Republike Hrvatske, zakona, Statuta Hrvatske odvjetničke komore i Kodeksa odvjetničke etike te da ću u svim svojim postupcima paziti na ugled odvjetništva.“

Svojim neetickim i neprofesionalnom postupkom, navedeni odvjetnik prekrsio je puno odredbi Zakona i Kodeksa, pobrojite ih sami (imate sve poveznice na Legalisu) i suocite ga s istima (npr. Kodeks T. 47: "Odvjetnik koji obavlja neki pravni posao za dvije ili više stranaka treba otkloniti zastupanje bilo koje od tih stranaka dođe li do spora između njih u vezi s tim pravnim poslom." Ili T. 60: "Odvjetnik ne smije preuzeti zastupanje suparničara ili suokrivljenika ako su njihovi interesi u međusobnu sukobu"), pa ukoliko sam nakon toga dobrovoljno ne odstupi od zastupanja rodjaka (kojeg isto tako mozete upozoriti da je do odredjenih dokaza dosao nelegalnim putem) i ne poduzme potrebne korake protiv daljnjeg ugrozavanja interesa Vase gospodje sestre, pribavite sve potrebne dokaze i podnesite prijavu HOKu.

Ne znam stvarno tko bi mu drugi mogao staviti „soli na rep“ tj. sprijeciti ga u daljnjim neprofesionalnim postupcima sasvim protivnim prisezi koju je svojedobno dao.

Puno srece! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija