Jump to content

Oprečne informacije o porodiljnom


Blemi

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

 

1.1.2008. sklopila sam ugovor o volontiranju sa svojim poslodavcem. od 1.7. 2008. potpisala sam ugovor o radu. Za vrijeme volontiranja poslodavac je uplaćivao zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Koliko sam shvatila prema novom zakonu pravo na porodiljnu naknadu imam tek nakon 12 mjeseci radnog staža. Ja sam na bolovanju radi čuvanja trudnoće od početka 4. mjeseca ove godine. Zanima me da li mi je period od početka volontiranja pa do tada već dovoljan za tih godinu dana ili se volontiranje u to ne broji, a ako se ne broji da li mi se onda od 1.7.2008. do 1.7. 2009. računa kao ta godina dana staža ako sam na bolovanju od četvrtog do sedmog mjeseca ove godine. Sa raznih strana i foruma dobijam kontradiktorne informacije jer koliko čujem različiti načini volontiranja se različito tumače, a i bolovanja i bolovanja radi čuvanja trudnoće također.

Prije odlaska na HZZO i kucanja po vratima prijateljica mi je rekla da obavezno probam prvo postavit pitanje ovdje jer će tu netko sigurno znat pa vas molim da ju ne učinite lažljivicom :D

Živim i u strahu sad dok ne dođe plaća jer ne znam ni da li ću sad dobivat onih parsto kuna ako mi se volontiranje ne broji u godinu dana ili ću dobiti 4200 kuna pa ako netko zna i na to odgovor bila bih vrlo zahvalna.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija