Jure11 objavljeno: 4. svibanj 2009. Dijeli objavljeno: 4. svibanj 2009. Poštovana gospodo, molio bih da mi date savjet zato jer vjerujem da ste već dugo u pravnim vodama i da znate puno toga o istom. Moj slučaj je sljedeći. Imam mirovinu od 2000 kn. Digao sam kredit prije 7 do 8 godina. Mjesečna rata kredita je oko 1250 kn. Noćna mora je počela prije 3 do 4 godine. U međuvremenu je protiv mene presuđena ovrha na mirovinu koja je bila u tom trenutku na čekanju. U početku su mi odbijali 400 kn, pa su počeli 780 kn, i sada obustavljaju sve. Da li mi imaju pravo ovrhom zaposjesti mirovinu dok se ne steknu uvjeti za to? Pošto sam ja kredit digao prije nego što je presuđena ovrha na mirovinu?? Mirovinski me ne obavještava o ničemu, prikazuje kredit i ovrhu kao ovrhu da uopće ne znam koliko mi se čega odbija niti koliko je do sada odbijeno. Ta ovrha je dosuđena nepravedno i opstrukcijom, odvjetnik mi je radio na postotak a izgubio je spor. On je dobio ovrhu malverzacijama jer ja nisam bio prisutan na ročištima, odvjetnik koje me zastupao me nije obavještavao. Kome se obratiti za pomoć? Sudac u općinskom sudu mi je nasamo rekao da sam upravu i da ne oni nemaju pravo, ali znate kakvi su oni, ne žele se zamjerati. Kojim institucijama se obratiti i na koji način???? Da li postoji neka institucija za ljude slabije platežne moći??? Da li tu može pomoći Helsinški odbor, da li postoje neki odbori za ljudska prava? Za zaštitu prava i dostojanstva ljudi?? Nalazim se u kritičnoj situaciji i stvarno su me opljačkali tiranini, molim vas da mi kazete sto da radim u okviru pravnih mehanizama. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.