Jump to content

podizanje privatne tužbe, da ili ne?


seka20

Preporučene objave

Poštovani!

Zanima me da li se isplati podići privatnu tužbu protiv dvojice napadača koji su napali osmoricu dečkiju tupim predmetima na privatnom vlasništvu. Dečki su bili odmah na liječničkom pregledu i svakome su nanešene lakše tijelesne ozljede, jednome je šivana ruka, a ostali imaju modrice i hematome po tijelu. Na sam događaj dečki su nazvali policiju te je sastavljen zapisnik. Podići privatnu tužbu ili ne?

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Tužbu podiže oštećena stranka , koja može dokazati da ima aktivnu legitimaciju .Ako je Vaš brat maloljetnik tada bi to pravo ponajprije pripadalo roditeljima , a ako je Vaš brat punoljetna osoba treba sam ustati tužbom protiv nasilnika a Vi možete biti svjedok tog nasilja i svjedok koji može svjedočiti o događaju.

Ako su Vama nanijeli neku materijalnu štetu tada možete Vi ustati tužbom za obeštećenje tj. za naknadu materijalne štete.

Vaš brat ima i mogućnost prijeve nasilnika policiji, koji dalje ispituju slučaj i mogu proslijediti predmet državnom odvjetništvu ,koje procjenjuje da li ima osnova za kazneno gonjenje po službenoj dužnosti ili prepušta da oštećena stranka ustane privatnom tužbom i traži naknadu štete za pretrpjele fizičke boli i nematerijalnu štetu u vidu duševnih boli .

 

 

Pozdrav! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija