Jump to content

Zahtjev za povećanje alimentacije


majamala

Preporučene objave

Pozdrav!

Zanima me da li mogu tražiti za djecu ( dvoje djece, jedno 3, drugo 10 godina)veću alimentaciju nego što do sada primaju.Naime, na sudu smo se dogovorili oko visine plačanja alimentacije 1000 kuna za oboje. Pročitala sam ovdje koliko je zakonom određeno, ali o čemu to ovisi? Ne znam kolika mu je plaća, ali mislim da je od 3000 - 4000 kuna.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Primjerak tužbe radi povećanja uzdržavanja možete vidjeti OVDJE (Općinski sud u Varaždinu),te je istu potrebno prilagoditi na konkretnu situaciji,ukoliko to ne možete učiniti sami ,najbolje da tužbu napiše odvjetnik.

OBITELJSKI ZAKON,a posebno u čl.231 i čl.232 propisuje sve što se uzima u obzir kod određivanja uzdržavanja,pa tako i kod povećanja uzdržavanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem Zakona o sudskim pristojbama,čl.15.st.1. toč.11. od plaćanja sudskih pristojbi (takse) oslobođeni su tužitelji u parnicama o pravu na zakonsko uzdržavanje ili o tražbinama na temelju toga prava.

 

Što se tiče troškova samog postupka pred sudom koji osim sudskih pristojbi obuhvaća polaganje predujma za troškove svjedoka,vještaka,uviđaja i sudskih oglasa itd, sud će osloboditi plaćanja troškova postupka stranku koja prema svom općem imovnom

stanju ne može podmiriti te troškove bez štete za nužno uzdržavanje svoje i svoje obitelji. Stranka je dužna uz prijedlog za oslobađanje od plaćanja sudskih troškova dostaviti potvrdu nadležnog tijela uprave o imovnom stanju.

Dakle,ako ste lošijeg imovnog stanja pribavite potvrdu od porezne uprave o istom ,te zatražite od suda da vas oslobodi mogućih troškova postupka.

 

Sve navedeno zatražite od suda prilikom podnošenja tužbe.

 

Ukoliko smatrate da će vam trebati odvjetnik kako za sastvaljanje tužbe tako i za postupak pred sudom, odnosno besplatna pravna pomoć,obratite se nadležnom uredu državne uprave u županiji prema mjestu prebivališta,te podnesite zahtjev za besplatnom pravnom pomoći.

Više detalja o tome možete vidjeti na stranicama Mistarstva pravosuđa - OVDJE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija