Jump to content

ljetni praznici


baccino
 Dijeli

Preporučene objave

Molim vas za savjet...

 

Bivši suprug ima po presudi koja je pravomoćna, 15 dana ljetnih praznika s djetetom. Isto tako i ja.

Zanima me, što u slučaju ako dijete ima mogućnost otići i s djedom i bakom tjedan dana na more? S bivšim nema dogovora( osim kad on ima zahtjeve). Moram li koga osim naravno njega,obavijestiti da bi dijete išlo na more 7 dana a to nisu onih 15 dana ljetnih praznika sa mnom kao majkom? Znam da bivši onda gubi dva dana u tjednu koja ga vidi( ne vidi jer radi, pa je dijete s bakom :vrti: )

Što učiniti? Bojim se njegove reakcije je on ne komunicira još uvijek sa mnom, bar ne na civiliziran način..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obavijestite bivšeg supruga da dijete odlazi na more s bakom i ponudite mu da dva dana druženja koja time gubi nadoknadi kad bude moguće (recimo, umjesto 15 dana nek provede 17 dana s djetetom). mislim da nema potrebe da obavještavate Centar, niti da odustajete od plana ako se nećete moći dogovoriti; neka on bude taj koji će, ukoliko bude tražio njihovu intervenciju, na Centru objašnjavati iz kojeg razloga želi djetetu uskratiti tjedan dana boravka na moru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani, bivša supruga želi promijeniti ovogodišnji termin ljetnog viđenja s djetetom nakon što je sve bilo dogovoreno, a ja sam kupio karte, uzeo godišnji i obavio ostale radnje potrebne za provođenje godišnjeg odmora. Prethodni dogovor obavio sam s njenim sadašnjim mužem jer je između nas poremećena komunikacija, i imam prepisku u mobitelu. Imam li kakva prava po pitanju vraćanja na prvobitni dogovor. Kome da se obratim za pravnu pomoć?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim opet za pomoć!

 

Naime,s bivšim suprugom je razina komunikacije jednaka nuli. Uopće ne želi razgovarati niti dogovarati oko djeteta, osim kad to njemu odgovara ili ima neke prohtjeve.

Već u par navrata sam ga pitala kada misli na godišnji s djetetom (njemu godišnji počinje po završetku školske godine i zvršava početkom sljedeće!)međutim nije se želio odgovoriti... A to sam učinila još krajem 05mj. Tamo gdje radim morala sam predati svoj termin za godišnji, što sam i učinila i o tome ga obavijestila. Nikakvog odgovora nisam dobila. Tjedan dana nakon što sam ja objavila svoj godišnji s našim djetetom, on mi u prolazu (dok je dolazio po dijete) kaže da će svoj koristiti u periodu koji se poklapa s mojim u tjedan dana.

:-?

 

Što mi je činiti? Očajna sam :tuzan:

 

Upravo zbog tog sam ga i pitala, da ne bi došlo do preklapanja, da se znam organizirati...Ipak dijete živi sa mnom..On samo objavi: " ja idem" a ni ne pita da li bi i kad bi nama ( meni i djetetu to odgovaralo) jer živimo zajedno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bivšeg ste supruga, koji prema Vašim saznanjima može fleksibilnije raspolagati svojim godišnjim odmorom od Vas na vrijeme obavijestili o planiranome i stoga nemojte očajavati, nego s djetetom otiđite na godišnji odmor kako ste i planirali. za mogući posjet CZSS-u vrijedi predhodni savjet: pustite neka on objašnjava zašto je od cijelog ljeta koje mu je na raspolaganju odlučio uzeti godišnji baš onaj tjedan kad ste Vi s djetetom, a koje je, da ste se dogovorili, moglo biti na moru puno duže nego ovako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citajuci vas tekst i probleme u dobrom djelu vidim i samu sebe... Samo dala bi vam mali savjet ako mogu i smijem si to uzeti za pravo... Nemojte dati da manipulira s vama i nemojte da bude sve kako on hoce... Neznam dali je CZSS upoznat s vasim problemima u komunikaciji tj. ne komunikaciji sa bivsim suprugom ako nije obavjestite ih i upoznajte s tim problemom...

Iz osobnog iskustva znam da to moze biti vrlo frustrirajuce i lose i za vas i za dijete..jer ima isti slucaj od toga da otac djeteta nemoze prenjeti ni informaciju dali je jelo a kamo li sto drugo...

Slobodno iskoristite svoj godisni odmor onda kada to morate s obzirom da ste ga na vrijeme obavjestili a on nije zelio se dogovoriti,,,Doticni gospodin vam ocito zeli kontrirati i inatiti se al nemojte mu to dozvoliti... Naoboruzajte se strpljenjem i ne popustajte jer kasnije ce to isto raditi i na nekim vaznijim stvarima i o svemu obavjestiti CZSS i to u pisanom obliku... Sretno! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,nažalost ima nas malo više s sličnim ili istim problemima...

Svejedno, dobar savjet je uvijek lijepo primiti. :-)

 

Što se tiče CZZS-a, itekako su dobro upoznati s našom nekomunikacijom...i upravo je tako i bilo-nikakve informacije o tome da li je dijete ručalo ili večeralo ili bilo što drugo. Sva sreća da je sad u mogućnosti samo reći.

:klanja:

 

Sve u svemu hvala na podršci mamab :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Unatoč savjetima Pahuljice i mamab, ja se moram opet obratiti s problem vezanim za ljetne praznike.

Bivšeg sam znači u par navrata pitala da se dogovorimo za ljetne praznike, on nije želio već mi je rekao da ću ja znati mjesec dana prije kad on namjerava ići.

 

Ja sam kao što sam i u prvom postu ove teme napisala, odabrala svoj termin i o tome ga obavijestila, kao i Czss. Tamo su mi rekli da oni ne mogu ništa učiniti već mu mogu poslati upozorenje( kopija meni), međutim prošlo je dva tjedna a još ništa nije stiglo :-?

Problem je u tome što je bivši stavio godišnji 10 dana prije mog termina o kojem sam ga obavijestila dok se on još nije izjasnio, i taj se termin preklapa s mojim.

Isto tako znam da ako uzme dijete u dane viđanja da ga neće vratiti...samo da bi iskoristio svoje pravo godišnjeg iako se nije dogovorio sa mnom.

:zao:

 

Što da radim? Ako mu ne dam dijete ....može li me itko savjetovati, u Czss-u su me "otpilili" u smislu, imate pravomoćnu presudu, a sve je ostalo stvar dogovora!!

Dogovora s kim?! S osobom koja to ne želi.

 

Stvarno sam očajna :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne uspjevate dogovoriti oko ovog ljeta, malo je kasno da to netko treći riješi obzirom da je ostavljeno na dogovor.

Možda ne bi bilo zgorega tražiti izmjenu postojeće odluke za ubuduće kako se situacija ne bi ponavljala: u dijelu rečenice "i 2 tjedna ljeti" (...ili koliko već piše) dodati nešto u stilu "tijekom srpnja (...kolovoza/kad-li-već) ili prema dogovoru roditelja" pa se nećete preklapati u terminima. Izmjenjena okolnost radi koje se izmjena traži bi mogla biti nesuradnja i nepostizanje dogovora na vrijeme, a istovremeno bila ostavljena mogućnost dogovaranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u presudi i stoji naizmjenice srpanj i kolovoz, međutim bivši ipak može malo fleksibilnije raspolagati svojim godišnjim odmorom,obzirom da ima čak 3 mjeseca na raspolaganju.

 

Nije se želio dogovoriti a kad sam mu ja rekla svoj termin on je svoj stavio,iz čiste zloće, da se poklapa s mojim.

I što sad? On je ionako od završetka škole na godišnjem!! Radi se samo o njegovom inatu.

 

Hvala newbie al ne znam kako da iskoristim Vaš odgovor.... :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše informacije radi, osobe koje rade u školama imaju godišnji odmor prema rješenju o godišnjem odmoru, a ostalo vrijeme moraju biti na raspolaganju (neki obaveze imaju, neki nemaju, ovisno o poslodavcu), dakle vrijeme od završetka nastave do početka iskoristiti ne bi smio službenim načinom.

 

Savjet je bio precizirati period koji dijete boravi na godišnjem s njim, a kada s vama, inače je otvoren prostor za ovo kako sada dogovaranje (ne) funkcionira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija