Jump to content

tužba agencije za nekretnine i vraćanje kapare


Calypso

Preporučene objave

Prvo pitanje -

 

Sin kupuje stan za koji saznaje od prijateljice i pronašao je vlasnika tog stana kako bi izbjegao proviziju agencije i kupio stan direktno od vlasnika i time uštedio novac.. E sad, taj stan je njegov otac već gledao mjesec dana ranije (što sin nije znao), preko agencije s kojom je potpisao ugovor gdje se obavezuje platiti 3% provizije i još nekakve odvjetnike u slučaju kupnje stana.. Što bi iznosilo nekakvih 3000 eura u ovom slučaju.

Sin i taj vlasnik su već dogovorili kupnju a sad se oglašavaju iz agencije i prijete tužbom, poslali su opomenu pred tužbu jer je njegov otac potpisao ugovor koji se navodno odnosi na sve članove obitelji ??? i traže 20.000 kn za odštetu inače idu na sud..

 

Prvenstveno za stan nije saznao od agencije, a drugo imaju li oni osnove za takvu tužbu s obzirim da kupac stana (u ovom slučaju sin) nije potpisao nikakav ugovor s agencijom nego je to učinio njegov otac koji taj stan neće kupiti.

 

 

Drugo pitanje-

 

data je kapara od 2000 eura i s prodavateljem stana je potpisan dokument u kojem se on obavezuje da će svu potrebnu dokumentaciju (uporabnu dozvolu) srediti u roku od mjesec dana, međutim prošla su i tri mjeseca te je kupac stana odustao od kupnje stana jer je u međuvremenu pronašao bolju priliku (a cijene su pale u zadnja 3 mjeseca)i tažio kaparu natrag no prodavatelj ne želi vratiti kaparu. U ugovoru nigdje ne piše da je on dužan vratiti kaparu pa me zanima imamo li pravo na tu kaparu i u kojem slučaju? ili je on u pravu zadržati kaparu ukoliko je kupac odustao a nigdje ne piše da se kapara vraća.

 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija