Jump to content

pomoć pri jednostranom razvodu


headhunter

Preporučene objave

supruga i ja ne živimo 1,5 dana zajedno,i stalno odugovlači s pristankom na razvod. imamo dvoje djece(3 i 5 g.) i oni žive u istoj zgradi kao i ja. od mjesečnih primanja koja iznose cca.3300,svaki mjesec izdvajam 2000 za plaćanje njihovog podstanarstva. a ja živim u stanu kat iznad sa mamom i sestrom.jednostavno došlo je vrijeme da krenem dalje,ali sa preostalim iznosom plaće ne mogu preživjeti mjesec. naravno da njoj ništa ne fali,pošto uz primanja od 5000 kn. ima i plaćen stan i svaki dan mene i baku na raspolaganju. djecu obožavam i ovo činim sve zbog njih,ali psihički tonem. jednostavno ona ne želi sporazumni raskid. kome da se obratim glede jednostranog raskida,koliko to traje i koliki su troškovi? da li je procijena psihologa uključena u postupak ili za to treba zahtjev?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate predati tuzbu za razvod braka nadleznom sudu. U sklopu te tuzbe navedite prijedlog da se brak razvede, da se djeca dodijele na zivot (Vama ili Vasoj supruzi), da se prihvati novcani iznos uzdrzavanja za djecu u nekom iznosu koji cete predloziti, da se s roditeljem s kojim djeca ne zive dodijele termini susreta kako predlazete.

Mozete odmah i predati zahtjev za privremenu mjeru kojom ce se regulirati s kime ce dijete zivjeti, susreti s roditeljem s kojim djeca ne zive i iznos uzdrzavanja do pravomocnosti presude.

Time cete si osigurati da "vakum" do pravomocnosti razvoda (sto moze potrajati godinama) ne dodje do toga da djeca postanu oruzje u sukobu koji moze nastati izmedju Vas i supruge te da si djecu necete vidjeti godinama.

Obratite se nadleznom centru (prema prebivalistu), prijavite da ste podnijeli razvod braka i dajte prijedog da izrade svoje misljenje s kime ce dijete zivjeti i cijeli postupak koji morate proci tijekom razvoda.

Sa svima SVE PISMENO, povratnicom ili urudzbirajte. Nista nemojte prepustati slucaju i povjerenju jer se radi o pravnoj stvari tako da svi papiri i tijek kako su se rjesavali moze imati veliku vaznost u procesu.

Sve sto dajete za djecu, do privremene mjere, pogotovo kada se privremena mjera donese (jer neplacanje uzdrzavanja ima kazneno obiljezje), a i po razvodu, imajte na pismeno. Dakle, pod uplatu uzdrzavanja (kada bude odredjen novcani iznos) ne priznaju se uplate stanarine, kupnja odjece, obuce, igracaka itd vec se to tretiraju kao darovi. Pazite, da nebi uplacivali 2000 kn stanarine, a ne npr 1500 kn alimentacije, misleci da ste "good guy" jer uplacujete jos 500kn vise, jer Vam se moze desiti da kad se malo toga nakupi supruga posegne za ovrhom za taj iznos i jos zaradite kaznenu prijavu (zbog koje se moze zavrsiti i u zatvoru).

I najvaznije, nemojte zaboraviti da su djeca najbitnija i da pokusate (Vi i Vasa supruga) sve civilizirano rijesiti. Ako bude tako, djeca nece nista ni osjetiti (od ovog sto se desava sada- zivite odvojeno itd), a u suprotnom najvise ce patiti upravo oni.

Polako, smireno i pametno

Sretno!

 

EDIT: CZSS ne placate, sudu trebate platiti pristojbu, nije puno, ako cete smireno i sporazumno sve rjesiti. Moze biti jako skupo ako cete sve preko odvjetnika, godinama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija