Jump to content

ISTEKLA PROMETNA DOZVOLA - MOLIM HITNO POMOĆ


Ivana1090

Preporučene objave

Poštovani,

 

javljam vam se u nadi da će te mi pomoći i dati savjet, s obzirom da nikada ni ja ni dečko nismo napravili nekakav prometni prekršaj! Naime, u nedjelju 10. svibnja 2009. na graničnom prijelazu Slavonski Brod policajac je utvrdio da je dečku 8.5.2009. istekla prometna dozvola. Te je odmah ispisao prekršajni nalog, dao uplatnicu od 700 kuna i tražio da skinemo pločice i dođemo po njih kad se vozilo registrira. Nismo mogli vjerovati da je prometna istekla, on je bio uvjeren da registracija izlazi 12.05.2009. i mislio je svakako dan prije otići na registraciju... zapamtio je taj 12. jer je tad napravljena polica osiguranja, tehnički pregled i to je dan prve registracije automobila! On je naravno odmah u ponedjeljak ujutro registrirao auto i otišao po pločice. Planiramo pisati prigovor pa me zanima da li se isplati i što da napišemo u tom prigovoru, tj kako treba izgledati i što sve treba navesti u njemu, i na koju adresu to poslati! U uputi o pravnom lijeku piše: Protiv ovog Prekršajnog naloga okrivljenik, branitelj i osobe iz članka 192. stavka 2. Prekršajnog zakona imaju pravo prigovora nadležnom prekršajnom sudu u roku od 8 dana po primitku odnosno uručenju ovog prekršajnog naloga. Prgovor se podnosi putem ove PU/PP u 2 istovjetna primjerka.

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozač osobnog automobila kojemu je prometna dozvola istekla dana 08.05.2009. godine nalazi se u prekršaju od dana 01.06.2009. godine za koji je predviđena kazna od 700 kuna, a od dana 16.06.2009. godine za prekršaj za koji je predviđena kazna od 2.000 kuna. Vlasnik vozila po pitanju osiguranja je u prekršaju tek od 08.06.2009. godine za kaznu od 5.000 do 20.000 kuna.

 

Registarska pločica se može oduzeti tek od 16.06.2009. godine.

 

Pišite prigovor, poričite prekršaj i predajte ga na vrijeme u nadležnoj postaji.

 

Napišite predstavku na postupanje policajca i zamolite nadležne u MUP-u da educiraju svog policijskog službenika. U predstavci priložite presliku prekršajnog naloga i potvrde o privremenom oduzimanju registarske pločice. Predstavku pošaljite u Ministarstvo u sjedištu.

 

Nipošto ne plaćajte kaznu i držite se svih rokova za prigovore. Možda bude trebalo podnijeti izvanredni pravni lijek ukoliko službenici prekršajnog suda budu jednako loše educirani kao službenici MUP-a. Bilo je i takvih slučajeva.

 

Objavite ovdje kako se stvar odvija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedan propust policije. Obavezni prekršajni nalog mora sadržavati adresu za prigovor.

Postaja za graničnu kontrolu Slavonski Brod, Slavonski Brod, Hanibala Lucića bb 035/211-959

 

Prigovor predati osobno ili preporučeno s povratnicom.

 

Adresa za predstavku:

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ulica grada Vukovara 33, 10000 Zagreb

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija