Jump to content

ovršni prijedlog za racun iz 02.03.2004.


zdena72

Preporučene objave

Hvala unapred

 

Danas sam primio ovršni prijedlog od javnog bilježnika koji zastupa ovrhoditelja

kaže ovako:Ovršnik duguje ovrhovoditelju izvoda polovnih knjiga iznos 280 kn.Tražbina je dospjela 02.03.2004.

Da bi u tome još bilo dodano ima:

javno bilježnički troškovi 134kn

odvjetnički troškovi 1034 kn

i to je obrađeno kao 16 travnja 2009 .

I EVO PITANJE :

 

DALI JE DOŠLO DO ZASTARE ILI NIJE molim za pomoć i šta da radim .

i da nisam nikad dobio opomenu ili nešto tako..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zavisi od toga za čega je račun.

 

apsolutna zastara je 5 godina.

piši žalbu u roku od 8 dana i pozivi se na zastaru potraživanja.

na zastaru potraživanja sud nevodi računa po zakonu.

moraš se pozvati na zastaru .

ako ovršni nalog postane pravomoćan (ako se nežališ)imaš obvezu platiti traženi iznos i troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na svakom rješenju o ovrsi Vam je i uputa o pravnom lijeku. Podnesite prigovor, a ne žalbu. Podnesite ga u roku od 8 dana od zaprimanja rješenja. Podnesite ga javnom bilježniku koji je donio rješenje. Rok Vam teče od idućeg dana od dana zaprimanja, a ne može završiti u nedjelju, praznik, blagdan ili neradan dan suda, već idući dan. Za zastaru je bitan dan kada je javnom bilježniku predan prijedlog za ovrhu, a ne datum donošenja rješenja. Inače odvjetnički trošak za sastav prijedloga Vam je 250,00 kn + PDV, ali Vam je vjerojatno tražen i trošak pribavljanja podataka o Vašoj imovini, kako bi se ovrhovoditelj mogao ovršiti. Na temelju rečenog da se zaključiti da tražbina vjerojatno nije zastarjela, a Vi nemate dokaz o uplati. Ovršenik, kad uđete u spor će tvrditi da nešto niste platili, negativne tvrdnje se ne dokazuju, dakle Vi morate dokazivati da ste nešto platili. Sud ne vjeruje svjedocima, već ispravama. Vi nemate račun ili bilo koji dokaz o uplati, te temeljem istoga možete predložiti saslušanje osobe kojoj ste predali novac ili da sud naloži ovrhovoditelju dostavu podataka o uplati. Inače ako predmet pređe u parnicu, radi se o sporu male vrijednosti, gdje sud sigurno neće usvajati baš svaki Vaš dokazni prijedlog. Inače svako ročište Vam je i novi trošak pristupa, tako ćete u konačnici izgubiti spor, platiti i svog odvjetnika i odvjetnika ovrhovoditelja, kamate koje su Vam velike, kamate na trošak... Zaključno provjerite, da li je tražbina zastarjela, a nakon toga, ako je, izjavite prigovor i to na način da u otvorenom zakonskom roku podnesete prigovor javnom bilježniku, u 4 primjerka, na broj OVRV______, u kojem ćete posebno navesti da ističete prigovor zastare potrživanja kako je to navedeno u rješenju i prijedlogu, da rješenje pobijate u cijelosti, a da ste dug platili. Na kraju se vlastoručno potpišite. Ako utvrdite da nije nastupila zastara, platite tražbinu, kamate, troškove, sve na račun koji je određen u prijedlogu za ovrhu, a kopije računa dostavite u ured odvjetika koji zastupa ovrhovoditelja, kako bi oni (punomoćnik) povukao prijedlog. Vjerujte sporit ćete se više godina i na kraju ćete platiti nekoliko puta veći iznos nego sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima (N.N.35/05)

 

Zastara prava

Članak 227.

(1) Pravo iz kojega proistječu povremene tražbine zastarijeva za pet godina, računajući od dospjelosti najstarije neispunjene tražbine.

(2) Kad zastari pravo iz kojega proistječu povremene tražbine, vjerovnik gubi pravo ne samo da zahtijeva buduća povremena davanja nego i povremena davanja koja su dospjela prije te zastare.

(3) Ne može zastarjeti pravo na uzdržavanje određeno zakonom.

 

Međusobne tražbine iz ugovora o prometu robe i usluga

Članak 228.

(1) Međusobne tražbine iz ugovora o prometu robe i usluga te tražbine naknade za izdatke učinjene u vezi s tim ugovorima zastarijevaju za tri godine.

(2) Zastara teče odvojeno za svaku isporuku robe, izvršeni rad ili uslugu.

 

apsolutna zastara je 5 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima bilježnika koji su ažurni i koji imaju čitave pravne službe, te rješenja o ovrsi donose i isti dan nakon zaprimanja prijedloga za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave. Predlažem provjeriti kada je ovršni prijedlog zaprimljen (pečat kojim se potvrđuje zaprimanje pismena - gornji kut lijevo na prijedlogu za ovrhu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija