aco_14 objavljeno: 19. svibanj 2009. Dijeli objavljeno: 19. svibanj 2009. Ljudi, pomagajte! Muž i ja kupujemo kuću. S obzirom da je meni to prva nekretnina, a on je vlasnik stana koji je dobio darovnim ugovorom, može li se izbjeći plaćanje poreza ako se ja upišem kao jedini vlasnik te kuće? Naime, ja bih se prijavila na novu adresu, a on bi ostao prijavljen na staroj, ali ćemo zajedno živjeti u toj kući. Da li se u kvadraturu za oslobođenje plaćanja poreza ubraja samo stambena zgrada tj. kuća ili je tu uračunato i zemljište, okućnica, gospodarske zgrade? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
_Dado odgovoreno: 20. svibanj 2009. Dijeli odgovoreno: 20. svibanj 2009. Nećete izbjeći plaćanje poreza. Zakon je jasan. Možete biti oslobođeni poreza ako niti vi niti vaša uža obitelj nema nikakvu nekretninu u vlasništvu. Muž spada u užu obitelj i vlasnik je nekretnine, tako da ništa od toga. Možda da se rastanete, pa se nakon rješenja opet oženite. Trošak vam je manji u tome slučaju. Inače vas se oslobađa poreza samo za stan/kuću koji je namjenjen za stanovanje, ne i za zemljište i okolne nekretnine. Tako da se za okućnicu, parkirno mjesto, garažu, štalu i slično plaća porez na promet nekretnina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.