Jump to content

Kupnja nekretnine i porez

aco_14
 Dijeli

Preporučene objave

Ljudi, pomagajte!

:pravila:

Muž i ja kupujemo kuću. S obzirom da je meni to prva nekretnina, a on je vlasnik stana koji je dobio darovnim ugovorom, može li se izbjeći plaćanje poreza ako se ja upišem kao jedini vlasnik te kuće? Naime, ja bih se prijavila na novu adresu, a on bi ostao prijavljen na staroj, ali ćemo zajedno živjeti u toj kući.

Da li se u kvadraturu za oslobođenje plaćanja poreza ubraja samo stambena zgrada tj. kuća ili je tu uračunato i zemljište, okućnica, gospodarske zgrade? :propis:

Dijeli na drugim stranicama

Nećete izbjeći plaćanje poreza. Zakon je jasan. Možete biti oslobođeni poreza ako niti vi niti vaša uža obitelj nema nikakvu nekretninu u vlasništvu. Muž spada u užu obitelj i vlasnik je nekretnine, tako da ništa od toga. Možda da se rastanete, pa se nakon rješenja opet oženite. :-D Trošak vam je manji u tome slučaju.

Inače vas se oslobađa poreza samo za stan/kuću koji je namjenjen za stanovanje, ne i za zemljište i okolne nekretnine. Tako da se za okućnicu, parkirno mjesto, garažu, štalu i slično plaća porez na promet nekretnina.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija