Jump to content

Sporazumni pa izvanredni otkaz - MOLIM HITNO


mc7

Preporučene objave

Molim vas ako je moguće da mi netko da savjet. U velikim sam problemima. Dobila sam sporazuni otkaz kao tehnološki višak 8.5.09. Zbog maltretiranja na poslu dobila sam slom živaca i završila na bolovanju 20.4.09. Radila sam u trgovini koja je u vremenu mog bolovanja napravila inventuru i iskazala veliku svotu manjka, a osim toga terete me i za velke tel. račune isl. za što zaista nisam kriva. U izvanrednom otkazu stoji da će me kazneno goniti. Kako da se zaštitim? Molim vas pomozite što prije, jer upravo pišem prigovor na vanredni otkaz. Osim toga, znam da će mi trebati odvjetnik, pa ako ima netko za preporučiti nekog dobrog za radno pravo.

Pomozite ljudi, molim vas. :-(:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanredni otkaz se može dati zbog osobito teške povrede radnog odnosa i to u roku od 15 dana od dana saznanja za povredu.

Ovi razlozi što ste ih naveli su čvrsti i opravdani razlozi za izvanredni otkaz,ali ih poslodavac mora DOKAZATI.A kako vi navodite da niste ništa krivi tj. ni za manjak ni za veliki tel.račun slobodno uložite prigovor tj.zahtjev za zaštitu prava i ako vam poslodavac ne udovolji zahtjevu(u kojem ćete naravno tražiti da odluku o izvanrednom otkazu stavi van snage)u daljnjem roku od 15 dana podnesite tužbu.Ali moj vam je savjet da svakako se što prije obratite odvjetniku( ne bi bilo loše da vam odvjetnik sastavi i prigovor jer se poslodavci više preplaše kad vide pečat odvjetničkog ureda na dopisu-misle tužba mi na gine) jer izvanredni otkaz je najteža sankcija prema radniku i poslodavac ga ne bih smio davati olako npr. on misli da ste ga vi pokrali,već mora biti 100%siguran i imati čvrste dokaze za to-u protivnom takav otkaz pada na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija