Jump to content

Pred Saborom danas izvješće o radu Fonda hrvatskih branitelja


Mrljavac

Preporučene objave

Hrvatski sabor današnju sjednicu započinje raspravom o Poslovnom izvješću o radu Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu, a na dnevnom redu nalazi se i Izvješće o provedbi Zakona o pravima Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2008.

 

Hrvatski branitelji članovi Fonda hrvatskih branitelja (FHB) dosad su prodali 27,7 posto svojih udjela u tom fondu, tj. 1,62 od 5,83 milijuna udjela, izvijestilo je krajem travnja društvo za upravljanje Fondom "Erste invest". Za te je udjele isplaćeno oko milijardu kuna.

 

Riječ je o Fondu koji je osnovala hrvatska Vlada i kojem je prepisala sedam posto dionica Ine i HT-a, a njegovi članovi, tj. udjelničari su hrvatski branitelji koji su udjele dobili u skladu s kriterijima na temelju sudjelovanja u obrani RH ili obitelji poginulih branitelja.

 

Po posljednjim podacima FHB-a je prošlu godinu zaključio s neto imovinom od 2,4 milijarda kuna. Godinu prije imovina mu je bila 4,2 milijarda kuna, a osim milijarde kuna koju su udjelničari unovčili, na smanjenje imovine 2008. godine utjecala je i niža tržišna cijena dionica T-HT-a na kraju te godine u odnosu prema kraju 2007. godine, istaknuo je tada "Erste invest".

 

U strukturi imovine Fonda hrvatskih branitelja dionice T-HT-a iznosile su na kraju prošle godine 48 posto, 16 posto Fond je imao u trezorskim zapisima, a ostatak u depozitima. Prodaja Ininih dionica madžarskome MOL-u donijela je FHB-u 1,2 milijarde kuna zarade jer je nabavna cijena po kojoj su u Fond prenesene dionice Ine bila 1058 kuna, a dionice su MOL-u lani prodane po 2800 kuna.

 

Upravni odbor Fonda podnio je saborskom Odboru za ratne veterane krajem ožujka Poslovno izvješće, a članovi Odbora tada su u raspravi poslovanje Fonda ocijenili pozitivnim.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija