Jump to content

molim vas pomozite..hitno!


Ella_si

Preporučene objave

Imam 18 god.i otac je napustio mene majku i mladu sestru prije godinu dana. jednostavno je nestao..moja majka do sad nije pobizala zahtjev za rastavu braka,ali shvatila je da se nece vratit. u godinu dana se javio dva put i to samo meni i danas mi je priopcio da ce njegova ljubavnica i dijete doci zivjeti u njegov stan. Moja majka je u drugoj drzavi sa mladom sestrom a ja radim i zivim sama u obiteljskoj kuci u stanu mog oca u koji on sad zeli dovesti nju i dijete. Njega trazi policija zbog utaje poreza,tako da sumnjam da ce se on vracat. Pitanje postoji li ikakva mogucnost za tuzbu ili trazenje nekakve alimentacije za mene i mladu sestru? Bilo sta samo da ne ostanem na ulici. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je kuća u kojoj živite bračna stečevina Vaših roditelja, tada Vaša majka treba tražiti sudskim putem diobu bračne stečevine .Tu kuću svu pokretnu i nepokretnu imovinu trebali su steči za vrijeme trajanja bračne zajednice,tada se to dijeli na jednake djelove 50% svakome .

 

Vi možete nesmetano uživati u majčinom dijelu pod uvjetom da tu kuću i ostalo Vaš otac nije naslijedio prije braka .

 

Vaša majka treba podnijeti tužbu za razvod braka a kao razlog navesti napuštanje bračne zajednice duže od godine dana , preljub i življenje s drugom osobom s kojom ima dijete. Istovremeno treba podnijeti zahtjev za diobu bračne stečevine .Nakon predaje zahtjeva za diobu bračne stečevine može se u zemljišnim knjigama upisati zabrana raspolaganja do okončanja brakorazvodne parnice.

 

Po rastavi braka roditelj kojemu je dodijeljeno skrbništvo nad malodobnim djetetom prima alimentaciju ,koja predstavlja pravo djeteta i roditelj koji je dobio skrbništvo nad djetetom nema pravo odreći se iste.

 

Dijete koje ima navršenih 18 godina života ima pravo na alimentaciju ukoliko je redovan đak ili student.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba vidjeti kada je prepisao na majku ,i da li je to učinio da izbjegne diobu bračne stečevine , tada se može osporavati takav prijenos ,tužbom tražiti poništenje i ujedno u zemljišnim knjigama -treba istovremeno s tužbom podnijeti zahtjev za postavljanje privremene mjere zabrane raspolaganja kako ne bi prodali nekretninu.U pitanju je fiktivni pravni posao da se izbjegne dioba .

Vi kao nezaposlena osoba imate pravo tražiti besplantnu pravnu pomoć_- za Vas država plaća odvjetnika ,a ako je Vaša majka isto nezaposlena i nema sredstava ima pravo na besplatnog odvjetnika. Vaša majka ima aktivnu legitimaciju (pravo da može tužiti )Vi ne.

 

U zemljišnim knjigama možete Vi tražiti temeljem čega je Vaša baka uknjižena . Međutim,najprije morate ići u katastar (to je ured pri sudu ) sa adresom kuće da Vam daju broj čestice ,tada ćete ići u Gruntovnicu isto na općinskom sudu i tamo možete doznati o kakvom se ugovoru radi na temelju kojeg je Vaša baka uknjižena .Kada to doznate tada može Vaša majka ustati tužbom za poništenje tog Ugovora ,kako bi i kuća ušla u bračnu stečevinu.

 

Budite brze i hrabre ,kako bi zaštitile sebe .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija