Jump to content

nadzor djelatnika CZSS u svezi skrbi nad ml.dijetetom


deltacro

Preporučene objave

trebao bi nekako sročiti zahtjev CZSS gdje bi zamolio da njihovi djelatnici izvrše nadzor gdje moje dijete živi ( mislim NE adresu stanovanja ako mama želi biti zatajna) več mislim dali je promjenilo mjesto kao recimo odlazak iz grada na selo,u kakvom domačinstvu živi odnosno kakvi su uvijeti za življenje dijeteta obzirom da je prije odlaska s majkom imao sve što je danas neophodno da ima( svoju sobu,komp,igrice idt),zatim me zanima tko pazi na dijete dok majka radi ( mislim dali mogu znati o kakvoj se osobi radi muško-žensko,psihofizički zdrava osoba,starija mislim dali se moje dijete osijeća sigurno s tom osobom dok je godinama živio s menom i brinuo sam za njega od kuhanja,spremanja i dočeka iz škole ,kao roditelj mislim da imam pravo dobiti potrebeite informacije od nadležnog centra jer jedino oni i mogu to izvršiti provjerom,a naravno zahtjevam i njihov pismeni odgovor kako bi imao njihovu potvrdu o tome da moje dijete ima sve uvijete koje potrebuje za normalno djetinjstvo,jer ukoliko nema sve to naravno da budem tražio da ga dobijem i brinem za njega ako treba platiti i osobu koja bude zamjenska mama ako prava ne želi da živi više u zajedničkoj obitelji prvenstveno radi dobrobiti dijeteta... malo opširno ali mislim sasvim doslovno sam opisao što bi trebao... Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

niste naveli bitne činjenice. Prvo da li je dijete prije odlaska živjelo u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici. Drugo, ako je postojala zajednica na koji je način i kome dijete dodijeljeno na skrb i brigu. Treće, jesu li aktom regulirani odnosi djeteta i roditelja sa kojim dijete ne živi. Roditelj sa kojim dijete živi dužan je omogućiti susrete s djetetom onom roditelju s kojim dijete ne živi (osim ako neki od akata striktno zabranjuje susrete).

Vi kao otac u svakom slučaju imate pravo na susrete s djetetom te ste dužni sudjelovati kako u njegovom odgoju, tako i u financijskom zbrinjavanju.

Ukoliko postoje akti kojima je riješeno pitanje Vašeg odnosa sa djetetom sve što trebate napraviti je obratiti se centru za socijalnu skrb. Nisu Vam potrebni nikakvi pisani podnesci, za početak je dovoljno da ugovorite susret sa socijalnim radnikom kojem ćete iznijeti svoj slučaj, svoja zapažanja i na kraju svoje želje. Centar o svakom razgovoru sa korisnikom piše anamnezu i dužan je provesti nadzor ukoliko Vi kao otac to zatražite i naravno argumentirate traženje nadzora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da centar postupiti obrnuto i reci da oni nemaju sredstava da obilaze djecu, bar je u mom slucaju tako bilo djete od 10 mjesesci mi je nakon razvoda ostavljnao da ga cuva djete od 12 g nasto sam se pozalio u css a rekli su mi da nema ju oni sredstsva za tako nesto, i da sta ima veze ta curica ima 12 godina i da se obratim sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa Centrom je komunikacija uvijek i isključivo pismenim putem sa povratnicom, osim kad ste tamo pozvani na razgovor pa i nakon toga kao stranka imate pravo na uvid u spis i njihova mišljenja.

Ako imate napismeno to što ste sada ovdje rekli da su vam rekli u Centru, onda se za početak obratite Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Državnoj tajknici za socijalnu skrb ili Upravi za socijalnu skrb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija