Jump to content

Molim za savjet pri naplati šteti osiguravajuće kuće


Bagat

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Prije 2 dana imao sam prometnu nezgodu prvi put u životu tako da nisam upućen u proceduru ni kod policije ni kod osiguranja.

 

Policija je izašla na uviđaj, sve je snimljeno i iako osoba koja je sa svojim autom udarila u moje auto nije priznala krivnju policija je uz svjedoka utvrdila njegovu krivnju.

 

Moje auto je jako oštećeno, imam citroen xsaru staru 11 godina i odveo sam automobil na procjenu štete kod Jadranskog osiguranja, to je osiguranje osobe koja je kriva, koja me udarila... Moje osiguranje je Croatia.

 

Ovlašteni servis citroena je onako " od oka" procjenio štetu na minimalno 15 000kn a prema svemu što sam čuo meni će Jadransko osiguranje procjenit totalnu štetu automobila jer prema kataloškoj vrijednosti moj automobil star 11 godina ne vrijedi ništa...

 

Ako se dogodi to da Jadransko osiguranje procjeni vrijednost automobila manjom od troškova popravka mog automobila ja ću morati dio novca dati iz svog džepa... Ja taj novac nemam, meni auto treba i ja neznam što u tom slučaju napraviti... Kako prisiliti osiguranje da mi popravi automobil jer ja nisam kriv u cijelom tom slučaju.... Ja samo želim da osiguranje krivca meni automobil dovede u stanje prije sudara što bi bilo normalno i korektno...

 

Ima li netko savjet što da napravim ako mi osiguranje odbije pokrit cijelu štetu? Ako proglasi totalnu štetu automobila i prema katalogu to iznosi niti trećina prave štete!? Kako da ih prisilim da poprave moj auto u cijelosti !?

DAli da vodim odvjetnika, da prijetim nekako!?

 

Nadam se da me razumijete...

 

Puno, puno, puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo je voziti se u starom autu za malo para. Problem nastaje kad te netko udari.

 

Ukoliko osiguravatelj procjeni totalnu štetu sa punim pravom Vam je može i isplatiti. Svaki sudski spor će te izgubiti. Tako rade svi osiguravatelji pa i onaj Vaš.

 

Oko iznosa totalke nema pogađanja, on piše u katalogu Centra za vozila Hrvatske. Oko iznosa vrjednosti spašenih dijelova bi se moglo pogađati vjerovatno u 1.000 do 1.500 kuna.

 

Navodite procjenu ovlaštenog servisa. Treba li Vam napominjati da postoje i zamjenski djelovi i "fuš" radionice koje mogu Vaše vozilo dovesti u vozno stanje za višestruko manje novaca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

 

koliko sam vas razumio želite reći da ako osiguranje procjeni totalnu štetu i odluči mi isplatiti tu vrijednost (prema tom katalogu) ja tu sudski nemogu ništa napraviti?

 

Nemogu tražiti da mi oni dovedu automobil u stanje prije sudara u radionici koju god oni žele bilo to sa zamjenskim ili orginalnim djelovima!?

 

 

Ako je to tako to je žalosno...ni kriv ni dužan ostat ću bez automobila i nikome to nemogu naplatiti...

 

Osoba mi je razbila auto, njegovo osiguranje mi ga procjeni za nikakvi novac s kojim ja nemogu popraviti automobil ni koristeći zamjenske djelove i nikome ništa? ostajem bez auta i koga brige? :-o:-?:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija