Jump to content

naknada za korištenje suvlasničkog dijela


yasen

Preporučene objave

Molim pomoć. Suvlasnik sam nekretnine u 3/16 dijela, moj brat u 3/16 dijela i rođakinja u 10/16 dijela.

Brat i ja smo vlasnici od 1995. godine, ali radi narušenih obiteljskih odnosa nismo insistirali na svojem pravu. Rođakinja je postala vlasnik 2004. goidne ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju nakon smrti mog oca s kojim brat i ja nismo kontaktirali. Rođakinja nam ne dozvoljava ulaz na nakretninu, zadržala je ključeve i odbija nam ih predati. Sada je pokrenula civilnu diobu nekretnine, a prva rasprava će se održati 1. lipnja. Napominjem da tamo nitko ne živi nakon smrti oca.Smatram da je postupak rođakinje bahat i slijedom toga smatram da imam pravo na naknadu od strane rođakinje koja se koristila našim vlasništvom - da li u vidu najamnine - i kontaktirala sam dva odvjetnika. Njihov odgovor je bio da nemam nikakva prava, odnosno da ne mogu dokazati da je rođakinja odbila dati ključeve nekretnine.

Njihov savjet je bio da promijenim brave i nasilno uđem u posjed. Budući da se takav postupak kosi sa mojim načelima, a i nije mi logičan, jer možemo tako unedogled mijenjati brave mi i ona, da li imam pravo na civilnoj diobi postaviti

zahtjev za naknadom korištenja suvlasničkog dijela, da li to mogu učiniti u posebnoj parnici, i na koncu da li mogu,budući da se traži dokaz da zaista ne mogu uću u svoje vlasništvo,rođakinju prijaviti policiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Tu bi najviše pomoglo sudsko osigranje dokaza .Sud pozove osobu koja je uzurpirala vaše vlasništvo i posjed,Vas , dođe sudac i zapisničat ,te zapisnički konstatiraju činjenice .Taj dokaz poslužiti će Vam za dokazivanje onemogućavanje normalne upotrebe Vašeg vlasništva ,te učinjene štete ,koju ćete potraživati od dotične.

Vi ćete istaknuti od kada bespravno koristi i tražiti da se zapisnički konstatira.

Vi imate još mogućnost da imenovanoj osobi pošaljete račun,

za bespravno korištenje Vašeg vlasništva nekoliko godina unatrag po m2 koji Vam pripada kao najam prostorija.

 

 

( morate paziti na zastaru prava potraživanja)

 

Vi imate pravo nadalje na fizičku diobu nekretnine ,a samo ako nije moguća takva dioba onda se dioba prepušta sudu ( civilna dioba ).Nekretnina se prodaje najpovoljnijem ponuđaču.

 

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija