Jump to content

nepoznata osoba u vlasničkom listu


anonimno

Preporučene objave

U vlasnickom listu za z.č. za koju želim pokrenuti tužbu upisana je nepoznata osoba.

Da li se mora za navedenu osobu postaviti zakonskki zastupnik (i tko određuje zakonskog zastupnika), odnosno kako se točno postupa u navedenom slučaju?

Kojoj se službi moram obratiti i koliko traje procedura postavljanja?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da mislite na privremenog zastupnika, a ne zakonskom zastupnika, Privremenog zastupnika postavlja sud po službenoj dužnosti ili na prijedlog ako tužena strana primjerice nema punomoćnika, a boravište joj je nepoznato, ako se nalazi izvan RH ili ako nije parnično sposoban a nema zakonskog zastupnika....Međutim ako se tužena stranka pred sudom pojavi sa svojim odvjetnikom koji će je zastupati ili se odluči sama zastupati ne možete joj postaviti privremenog zastupnika. Jedino ako već unaprijed imate saznanja da se tuženi nalazi van RH ili mu je nepoznata adresa možete tražiti odmah privremenog zastupnika. Ako znate adresu ili je možete saznati, tada za sada privremenog zastupnika možete zaboraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o upisu u zemljišne knjige od početka prošlog stoljeća. Gruntovnica i katastar nemaju u evidenciji nikoga s tim imenom, čak niti s tim prezimenom (prezime zapravo uopće ne postoji u cijeloj RH - provjerila sam i u poreznoj upravi). Niti osobe stare 90 godina s našeg područja ne znaju o kome se radi.

Da li bih se trebala obratiti sudu radi postavljanja privremenog zastupnika prije podnošenja tužbe ili mogu podnijeti tužbu i u njoj navesti da se radi o nepoznatoj osobi, pa sud nakon toga postavlja privremenog zastupnika?

Hvala Vam na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija