Jump to content

pomoc trazim

viva80

Preporučene objave

Molim za pomoc-nedavno je odbor mojeg mjesta odlucio sagraditi parking na opcinskom zemljistu.Ta cestica o kojoj se radi ispred je moje kuce i sve do nedavno nisam ni znala da je opcinska,naime moja obitelj to zemljiste obradjuje jos od 1973.godine kada je i 5 metara dalje sagradjena septicka jama.mene zanima imam li koja prava na odluku s obzirom na godine obradjivanja zemljista i sto mogu napraviti.ne postoji li neka dosjelost ili...?unaprijed zahvaljujem.....

Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Društveno vlasništvo koje je odlukom Nadležnog organa dato na korištenje po Novom zakonu o vlasništvu pretvarano je u privatno vlasništvo.

Vi možete pokušati podnijeti prigovor protiv odluke da Vam se to zemljište oduzme iz razloga što ga obrađujete još od 1973. i da smatrate da ste Novim zakonom o vlasništvu stekli pravo vlasništva na tom zemljištu .

Vi kao susjed imate pravo prigovora o gradnji parkinga ispred Vašeg objekta . Nadalje imate pravo uvida u dokumentaciju potrebnu za gradnju : lokacijsku -građevinsku dozvolu , projekt , te osporiti pravo gradnje , jer se time Vama nanosi šteta ,ugrožava objekt i zdravlje i sl.

Problem je i u tome što je moguće da je općina donijela odluku da izgradnja parkinga od općeg interesa i čak ako je zemljište u Vašem vlasništvu opčina može ići na izvlaštenje uz pravičnu naknadu.

U svakom slučaju trebate ići u Županijski ured za graditeljstvo -područni ured grada i tražitina uvid sve dokumente potrebne za gradnju ,a ako bi se išlo u izgradnju bez dozvola tada kao susjed imate pravo pozvati građevinsku inspekciju da stopira radove bez dokumentacije .

Pozdrav !

Poštovana !

Odluku o izvlaštenju donosi općina mjesta gdje se nekretnine nalaze .

Protiv tog rješenja o izvlaštenju podnijeti ćete žalbu na rješenje upravnom organu koji će biti naznačen u pouci o pravnom lijeku ,putem prvostepenog organa ,koji će Vam dostaviti rješenje .

Pozdrav !

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija