Jump to content

Znak pristupačnosti


zrakoprazna

Preporučene objave

Jučer sam, poštom, dobila Rješenje i Znak pristupačnosti na temelju Nalaza i mišljenja HZMO-a.

 

Uz Znak pristupačnosti (četvrtastog oblika), dostavljena mi je i naljepnica invalidne osobe (okrugla) pa imam nekoliko pitanja u vezi s time.

 

Molim vas da mi odgovorite gdje se točno lijepi naljepnica invalidne osobe koju sam dobila uz Znak pristupačnosti, pošto sam saznala da ću u Stanici za tehnički pregled vozila, pri prvoj slijedećoj registraciji, dobiti takvu naljepnicu s brojem koju bi, kako sam čitala, trebali nalijepiti u donji lijevi ugao vjetrobranskog stakla?

 

Još sam na nekoliko mjesta pročitala da su osobe s invaliditetom, koje su svoja vozila parkirala na mjesta za invalidne osobe i istaknula svoj Znak pristupačnosti, bile kažnjavanje zbog nepropisnog parkiranja pa me zanima da li je mjesto namjenjeno za parkiranje invalida, s važećim Znakom pristupačnosti, besplatno na tim mjestima, iako se mjesto rezervirano za invalide nalazi u zoni parkiranja koja se naplaćuje ili im je samo omogućeno parkiranje vozila na tom mjestu pa parkiranje moraju platiti?

 

Da li se osobe s invaliditetom, s važećim Znakom pristupačnosti, mogu besplatno parkirati na parkiralištnim mjestima s naplatom koja nisu označena kao mjesta za invalide? I da li im je omogućeno besplatno parkiranje u javnim garažama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znak pristupačnosti je u stvari ono pravokutno i stavlja se u lijevi kut. Na tehničkom pregledu dobiva se mala okrugla naljepnica koju naljepi striček na tehničkom. To je za autocestu i oslobođenje od plaćanja cestarine (i nešto kod registracije). Plava, velika naljepnica se zapljei na zadnje staklo, bilo gdje.

E sad parking. Ako ste iz Zagreba onda je situacija slijedeća. Samo na mjestima označenim za invalide -> besplatno, osim u garažam, tamo se plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na javnim cestama, na parkirališnim mjestima predviđenim za invalide, parkiranje je uvjek besplatno.

 

Što se tiče postupanja policijski službenika, za parkiranje na mjestima predviđenim invalidima, potrebno je imati oznaku koja je propisana u Pravilniku o znaku pristupačnosti, oglašenim u službenom listu narodnih novina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija