Jump to content

Izbjegavanje sudskog poziva???

carpe_noctum

Preporučene objave

Pozdrav.

Danas mi je dosao sudski poziv za prekršaj napravljen prije mjesec dana. Tj dosao je ali mene nije bilo doma pa je postar ostavio onaj listic sa kojim ga mogu dignut na posti. Zanima me ukoliko ga ne podignem, kako to ide dalje, slijedi li novi poziv i za koliko otprilike? Stvar je u tome da idem za 10 dana na more radit, a ako ga podignem sudski poziv na posti znaci da sam obavjesten i da moram doc na ročište( ispravite me ako griješim), a sud je najvjerojatnije odredio ročište u terminu kada ja više nisam u zagrebu, pa sam mislio na ovaj način odgoditi odlazak na sud barem dva mjeseca, a sumnjam da bi mi izašli u susret da ih nazovem i pitam mogu li tek poslje mora na sud. Postoji li mogućnost da oni održe ročište iako ja nisam primio poziv na sud, i da mi odrede kaznu bez da se ja branim? Hvala svima unaprijed

Dijeli na drugim stranicama

Ostavljena obavjest je jedan korak. Nepreuzetu pošiljku pošta vraća sudu.

Ukoliko sud zaključi da izbjegavate pozive, odredit će vrijeme rasprave i dovedbenim nalogom narediti policiji da Vas o Vašem trošku dovedu na sud. Izbjegavanjem možete sami sebi stvoriti velike probleme.

Preporučujem Vam slijedeće:

Primiti poziv. Ukoliko glasi na datum kada nećete biti u svom gradu, odmah posjetite tu sutkinju i dogovorite raniji termin. Siguran sam da će napraviti sve što je u njenoj moći.

Možete i policiju obavjestiti o adresi na koji želite primati pozive. Obrazac skinite ovdje: http://www.mup.hr/UserDocsImages/dokumenti/Prilog_1.pdf

U svakom slučaju, suradnjom sa nadležnim tijelima i Vi držite koji konac u rukama, potpunom nesuradnjom gubite kontrolu nad predmetom i nikad nećete biti sigurni kad će doći po Vas.

Pozdrav.

Zahvaljujem na brzom i detaljnom odgovoru.

Zar je moguće da sud već nakon jednog odbijanja sudskog poziva zaključi da se izbjegava provodenje pravde? Ima li neki standardizirani postupak, praksa, da sud posalje poziv dva ili tri puta, pa tek onda posegne za ozbiljnijim mjerama kao što je prisilno odvođenje koje obavi policija. I jeli moguce da se ročište održi, a da optuženik nije dobio poziv?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija