Jump to content

ovrhe na mirovinu


pave

Preporučene objave

Molim pomoć! Već dulje vrijeme imam na žalost veći broj ovrha na mirovinu. Već sam na taj način puno toga sigurno i otplatio medjutim ne znam i što. Zanima me imam li pravo na izveštaj sa hzmo-a o podmirenim dugovanjima? kažu da je to velik posao i čini mi se da nemaju volje da mi to daju jer navodno jedna osoba mora danima kopati po ormarima da meni učine uslugu??? Da li mi možete pomoći sročiti neki zahtjev da dobijem uvid u već otplačene tražbine jer sam već izgubljen u svim tim računima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što u banci možete tražiti promet po tekućem,žiro,kreditnom računu i sl. tako i u HZMO možete tražiti-i dobiti ispis podmirenih dugovanja putem ovrhe iz mirovine.

 

Dakle, ponovo u HZMO, zatražite još jednom isto, jer mi zaista nije jasno da u ovo doba računalne obrade podataka službenici nalaze izgovor tipa "kopanja po ormarima i veeelikog posla".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Imam i ja pitanje vezano za ovrhu na mirovinu.

 

S obzirom da mi je mirovina već opterećena sa kreditima preko 1/3 za koju sam dao suglasnost, a u međuvremenu su mi došle ovrhe za HRT pristojbu i T-Mobile, može li HZMO staviti na čekanje naplatu potraživanja do isteka jednih od kredita; inače ovako ispada da ću dobiti 300-400 kn mirovinu.

 

Ako je moguće, kako postupiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da HZMO stavi zahtjev za provođenje novih ovrhi na čekanje, odnosno oni bi trebali uputiti dopis ovrhovoditelju da vam je mirovina već opterećena do zakonskog maximuma, a njihovi se zahtjevi stavljaju u prednosni red naplate, pa će se aktivirati kad se "oslobodi" dio mirovine na kojemu se ovrha može provoditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija