Jump to content

cca u ugovoru ili rješenju


niksonic

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Imam vrlo jednostavno pitanje, naime, što znači kada vam poslodavac u Ugovor o radu ili u rješenju temeljem kojeg se sklapa Ugovor o radu definira dogovoreni iznos mjesečnih primanja izrazom cca. ? Primjerice, dogovoreni mjesečni iznos osobnog dohotka iznosit će cca. 4.700,00 kn.

Koji iznosi se mogu tolerirati, a da budu obuhvaćeni izrazom cca.? Da li je to 3.500,00, 4.000,00, 4.200,00 itd.? Naime, poslodavac obrazlaže stavljanje izraza cca. time što iznos ne može točno biti 4.700,00 kn, već može biti 4.698,00 ili 4.650,00 ili 4.702,00 itd. Dakle, obrazlaže ga matematikom.

 

Zanima me što u slučaju nekakvog spora? Da li je utuživo ako je posolodavac isplaćivao u prosjeku plaću od 4.000,00 kn, odnosno ako niti jedna plaća u razdoblju od 5 god. nije prešla 4.500,00 kn?

 

Pozdrav uz zahvalu na konkretnim odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam baš upućen u radno pravo, ali čini mi se da je plaća po izričitoj zakonskoj odredbi bitan sastojak ugovora o radu i da mora biti točno određena. Ovakav ugovor o radu je po meni ništav.

 

Trebalo bi inzistirati na aneksu ugovora i točnom definiranju plaće.

 

Moram priznati da ne znam kako bi sud reagirao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naime, poslodavac je prilikom zaključivanja Ugovora rekao da cca. stoji iz razloga što se obračun, naravno, radi računalno i ne može se točno zaokružiti iznos na 4.700,00. dakle stvar je zaokruživanja.

pa mislim da je sasvim logično ako ti neko kaže da ćeš dobiti plaću cca. 4.700,00, a dobiješ bez objašnjenja 3.900,00, da se ugovor ne poštuje.

 

mene samo zanima pravno tumačenje izraza cca. da li to može stajati u Ugovoru i kolika je tolareancija? što cca. znači u slučaju radnog spora na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija