Jump to content

pomoc oko hipotekarnog kredita i oduzimanja imovine

Anira

Preporučene objave

Molim Vas za pomoc da mi neko kaze . U slucaju da ne mogu uredno placati hipotekarni kredit a, banka mi ne izlazi u susret i ne zeli reprogamirati isti vec prijete sudskom tuzbom i oduzimanjem imovine tj, kuce koju sam dala pod hipoteku , sta se dogadja kad sud ide na izvrsenje ... i za koju sumu banka prodaje kucu .. kuca je procijenjena na 90000 eura a dug prema banci je 30000 eur sa kamatama. sta se dogadja ako banka nema kupca i kuca se ne moze prodati po toj cijeni ili nikako. koja su moja prava ,, napominjem da kredit nisam prestala placati vec ga povremeno uplacujem tako da stalno kasnim . pitanje postavljam iz bih jer pretpostavljam da nema vece razlike od hrvatske . svi smo u istim g....-

:misli::place:

Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Ukoliko redovito ne vraćate kredit tada može se desiti da vam banka učini dospjelim cijeli dug i da se pokuša naplatiti iz založene imovine . Kuća se daje na javnu dražbu i prodaje se najpovoljnijem kupcu . Iz dobivene cijene namiri se najprije vjesovnik -banka a ostatak dobiva dužnik .

Ova varijanta je najgora .

Banka može ishodovati ovršnu ispravu i tada Vam može sjesti na plaću kroz duže razdoblje do namirenja cijelog duga .Ovo je nešto blaža varijanta .

Prije nego što banka poduzme bilo koje drastične mjere trebali bi

razgovarati sa davateljem kredita i sami učiniti nešto da Vam se

ne dogodi ono najdrastičnije .

U ugovoru pročitajte da li je banka nekom odredbom dala

sebi mogućnost da učini dospjelim cijeli dug u slučaju

neurede otplate .

Pozdrav !

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija