Jump to content

Isplata zaostale dividende


irv

Preporučene objave

Pozdrav forumu,

lijepo molim za savjet.

Naime, unazad 10 godina sam vlasnik udjela u jednoj tvrtci. Igrom slučaja ta tvrtka nije mogla doći do mene te mi nisu isplaćene dividende/dobit unazad tih desetak godina (koje su oni su za to vrijeme isplaćivali). Nedavno smo ponovo uspostavili kontakt te sam ih zatražila isplatu tih sredstava, tj. prvenstveno sam tražila informaciju o kolikom se iznosu radi. No, međutim, niti nakon nekoliko razgovora, niti dopisa u kojem ih tražim da mi pošalju relevantne dokumente po kojima bi se vidjelo o kojem se iznosu radi, oni su se o sve oglušili - te do sada ne da nisam dobila isplatu, nego ne znam niti otprilike koliko je novaca u igri. Lijepo molim za pomoć oko toga koja su moja prava i mehanizmi kojima bih mogla prvo saznati o kojem se iznosu radi, a zatim i doći do tih sredstava.

Puno hvala i LP!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Dio vaših potraživanja su zastarjela. Trgovačko društvo može, ali i ne mora isplatiti dividende koje su na naplatu dospjele pred više od 5 godina, ako istakne prigovor zastare.

Dividende koje su na naplatu dospjele unatrag 5 godina, možete zahtijevati, kako mirnim tako i sudskim putem, uz pripadajuću zakonsku zateznu kamatu.

Najbolje bi bilo da pismeno zatražite podatke (napomenite da kao dioničar, odnosno imatelj udjela, imate pravo na obaviještenost, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima), a da taj dopis ima značenje opomene pred tužbu (tako ga i naslovite).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija