Jump to content

Odricanje vlasništva u korist supruge


anonimno

Preporučene objave

Molim za pomoć.Da li se sklapanjem bračnog ugovora,u kojem se odričem svog dijela zajednički stečene imovine u korist supruge,taj dio naše imovine izuzima iz nasljednog prava ostalih nasljednika,pa čak i nužni dio.Naime,želim da dio zajednički stečene imovine u braku,nakon moje smrti bude isključivo u cijelosti suprugin.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam ja svojevremeno postavila to pitanje na raznim mjestima receno mi je da je moguce ali i da nije. Uvijek je osjetljiva odluka kad je u pitanju nuzni dio i kao takva uvijek je otvorena mogucnost pobijanja te najcesce ovisi o sudcu.

Jedino sigurno rjesenje je ugovor o uzdrzavanju ili prijepis imovine na vase zajednicko djete kad napuni 18 godina (ako imate djece).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru...Svojevremeno sam razgovarala s jednim odvjetnikom koji mi je rekao da je to jedini način.Naime,imamo dvoje maloljetne djece koja će svakako naslijediti suprugu,ali ja svakako ne želim da se u tom dijelu naše imovine dijeli i moj sin iz prvog braka pa na sve načine tražim kako da suprugu zaštitim od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija