Jump to content

Krađa u dm-u


Degenia

Preporučene objave

Pozdrav!

 

 

Dogodio mi se identicni slucaj, samo je iznos ukradene robe 300 kn. Vratila sam svu robu, dosao je policajac rekavsi djelatnicama dm-a da me vodi u postaju no pustio me na putu i rekao da nece nista prijavljivati u postaji, ali da to ne radim vise.

No, djelatnice dm-a rekle su mi da ce me direktor privatno tuziti i da bi tuzba trebala stici za mjesec dana. Ako ne stigne u tom roku da nece ni doci. Rekla sam to policajcu nakon sto me pustio bez prijave i on je rekao da su to price za malu djecu i da su to rekle da me zastrase.

 

Mene zanima hoce li mi uistinu stici privatna tuzba sad?

 

Hvala puno na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Ako mi ikako itko može pomoći,jako me strah i neznam što da radim.Ovo mi je prvi put da se to dogodilo.Nikad u životu nisam ništa ukrala i sad su me frendice nagovorile da uzmem #OOPS#nu maskaru u dm-u koja je koštala 50 kuna.Bila sam užasno glupa,mogla sam ju lijepo kupit al iz čiste znatiželje da vidim kak to je ukrast nešto pokušala sam i uvela se u još veće probleme.Uhvaćena sam u krađi.Prodavačice dma su me uvatile i pozvale policiju.Policija je svoj posao obavila,uzela moje podatke itd.I osobno su meni rekli da su onu s tim gotovoi i da nećeju oni ništa radit i da sve ostaje da poslodavcu dma...

Što poslodavac sad može?? Jel me može tužit? Hoće mi stić kakva tužba na adresu?Dal se njima isplati tužit me za #OOPS#nih 50 kn i još najbolje vratila sam maskaru!!!

help plizzzzzzzz

:((((

 

unaprjed vam hvala ;)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne isplati im se jer moraju angažirati i platiti odvjetnika da im napiše privatnu tužbu. Platiti pristojbu 250,00 kuna gubiti vrijeme dolaziti na sud, a štete nema jer je roba vraćena.

 

Dakle, prozilazi da krađa u trgovini do 1000,00 kuna nije kazneno djelo. No, oni zanaju i nariktati da ste još nešto uzeli i podnesu prijavu za vrijednost robe od 1.000,10 kuna!

 

:smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

DA, dobiti ćete kaznu vješanjem ili ako bude sunčano, samo giljotinu nasred Jelačića....

 

 

(neće vam ništa biti, niti će itko dizati privatne službe, gubiti vrijeme i novac za pišljivih 500kn, a niti za 700kn osim ak se netko tko diže, na lijevu nogu probudio....sve krađe su uračunate u troškove poslovanja...NE KRADITE VIŠE, al ni manje :))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Hello,jelda?bruka svih bruka kada stigne policajac.Dogodilo se i meni u iznosu 100 kn prije 2,5 godine!!!!I dan danas kada se sjetim mrzim samu sebe.Pitam se da li postoji negdje u evidenciji da sam ukrala taj glupi puder u iznosu 97 kn.Ja sam zvala nakon 2 dana preko veza i veza sa polcijom.Provjerili su i vidi se u kompjuteru,ali nesto kao,nemoj to vise raditi jer se to brise.Jer mene brine ukoliko dode do zaposljenja u drzavnoj tvrtki da li ce pisati na papiricu evidencija o nekaznjavanju (ukrala puder!!!!!)-sad me jako sram,jer nikad vise to ne bi napravila.Mogu samo reci da sam bila toliko ocajna da sam nazvala neki ured za nesto(stvarno sam zaboravila),i rekla je gda xx da ne smijem to napraviti iduce 2 godine i onda se to brise.Rekof uffff...eto proslo je 2,5 godine.Nedavno sam gledala provjereno: tek iznad 1000 kn je porblem,sve ispod,idu sa privatnim tuzbama.Hvala ti hvala sto mene nije nitko tuzio.:(((

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

vrlo sličan slučaj,nije mi trebalo to :( krađa od 87kn, ali spriječena je kazna i vraćen proizvod, došla je policija i uzela sve podatke. zbog mene su morali doći s kave pa su bili ljuti i rekli da nikada neću moći raditi u državnim firmama. ali zaposlenica u dm-u je rekla da neće podnositi nikakvu tužbu protiv mene jer je mala svota. sad me zanima da li ću dobiti poziv na sud poštom ili je to bilo zastrašivanje sa strane policije? da li to piše u dosje-u? i da li se briše nakon nekog vremena? i da li se mogu zaposliti u državnoj firmi nakon toga? Pomagajte, plizzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Također imam jedno pitanje. Jučer smo ja i frendica uhvaćene u krađi. Ukrale mo u kauflandu nakit u vrijednosti od 150 kn (svaka)! Stvarno neznam koji mi je vrag bio! To je vjerojatno bilo zato jer mi se ta ogrlica sviđala već DUŽE vrijeme. Poslovođa me je uveo u svoj ured i očitao mi bukvicu. Poslje je došla policija ,odvela me u stanicu i nazvala moje roditelje da dođu po mene. Pošto sam maloljetna (14 god.) da li mi se briše dosjee? Oče li to utjecati na upis u srednju školu? Molim vas, pomozite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija