Jump to content

Poslodavac selektivno isplacuje place


pr1nceza

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima. Suocena sam sa situacijom gdje je moj poslodavac, inace strucnjak za legalni gospodarski kriminal, poceo selektivno ne isplacivati place kao "kazne za nepodobne".

 

Naime, kolega se nalazi na bolovanju vec dvadesetak dana, nakon konflikta sa upravom tvrtke gdje se trazilo samo postivanje zakona i radnog prava od strane poslodavca. Taj konflikt je rezultirao time da 15.og u mjesecu njegova placa za mjesec lipanj nije uplacena na njegov racun, dok svima drugima u tvrtci je. Da nebi bilo zabune, bolovanje koristi u mjesecu srpnju, tako da samo bolovanje nema veze sa doticnom placom.

 

Zanima me vase misljenje da li postoji ikakav nacin da to poslodavac moze uciniti a da se "izvuce". Ili barem da mu "legalno" odugovlaci sa placom, ili je to bezuvjetno krsenje radnog prava? Inace radnik je zaposlen na ugovor na neodredjeno.

 

Hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Placa je isplacena, s 5 dana kasnjenja. Ocito se radilo samo o malo inacenja i pokazivanja "moci".

 

No, zanima me jos jedna stvar. Nijednom od djelatnika novac za prijevoz nije isplacen vec 6 mjeseci, a ne postoje naznake da ce uskoro i biti.

 

Koje su nam tu zakonske mogucnosti i prava?

 

Hvala svima! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, probat cemo...

 

Samo mali dodatak... dogodi li se nedugo nakon te pismene obavijesti, u kojoj mozda napomenem poslodavcu i da mi nakon visegodisnjeg rada jos uvijek nije urucena niti jedna moja kopija ugovora o radu, te je moj jedini uvid u njih bio prilikom potpisivanja, otkaz meni kao tehnoloskom visku (ustvari otkaz zbog trazenja prava) imam li ja kakve realne mogucnosti tuzbe za neopravdani otkaz? Zakonski naravno imam, ali u praksi, realno gledajuci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija