Jump to content

zamp


scampy

Preporučene objave

frizerski obrt uredno plaća rtv-pristojbu ...pred par dana pojavi se čovječuljak radi kontrole posjedovanja ugovora o korištenju autorskih glazb.djela,odnosno odobrenje za javno izvođenje ????

ustanovi da se pušta glazba isključivo preko tv-a???

ne mogu vjerovat....

napravio je zapisnik i šta sad ...šta se može očekivati?

da li je frizerski salon javna površina???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Predator je napisao:

Naravno da je javna povrsina, isto kao i kafe bar ili restoran.

 

Za ocekivat je da ces dobit kaznenu prijavu i onda sljede peripetije.

 

naravno da je javna povrsina.

samo upitno je to sto je to "javno izvodjenje".

dai je to izvodnjeje koje je posljedica okupljanja prema Zakonu o javnom okupljanju ili slucaj kad nas 7 uzmememo veliki kazetofon, sjednemo na klupu u parku / javno mjesto/ i pustimo zztop i marijana bana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Negdje sam čuo tumačenje (ne sjećam se više gdje) da bi se naknada ZAMP-u trebala plaćati ako je sustav za prijenos/distribuciju zvuka fiksan, tj. ugrađen u lokalu, a ako je samo prijenosni radiokazetofon, onda ne. TV se nije ni spominjao.

 

Mogu razumjeti naplatu po kafićima, ali od raznih malih postolara, frizera i bravara? ZAMP se time samo sramoti!

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Tema je stara, ali to ne znači da ne zaslužuje odgovor.

 

Dakle, na svim javnim mjestima (mjestima dostupnim javnosti) ukoliko se priopćava glazba sa ili putem bilo kojeg uređaja, vlasnik prostora/organizator dužan je posjedovati odobrenje za javno priopćavanje glazbe, odnosno plaćati ZAMP naknadu. Naknada ovisi o tipu lokala, kapacitetu, radnom vremenu, načinu priopćavanja glazbe (uživo ili mehaničkim putem) i sl. kad govorimo o ugostiteljskim objektima. Kod trgovačkih i drugih poslovnih prostora, pa tako i frizerskih salona, naknada se određuje prema kvadraturi prodajnog odnosno prostora dostupnog javnosti uz minimalnu zaštitnu visinu naknade koja ne može biti manja od 40-ak kuna. Treba naglasiti da je plaćanje radio i/ili TV pretplate tzv. pristojba na posjedovanje uređaja i plaća se na osnovu činjenice da je u objektu prisutan radio i/ili TV prijamnik (plaća se bez obzira da li ili šta se na tom TV ili radio prijamniku gleda). Ta pristojba nema veze sa ZAMP-om i nije opravdanje za neplaćanje naknade ZAMP-u i obratno. Za TV pristojbu odlučno je da je u objektu prisutan aparat-uređaj, a za plaćanje naknade ZAMP-u odlučno je da je u objektu prisutna-dostupna glazba. U čemu je razlika ? Glazba se može priopćavati putem CD, DVD ili nekog drugog uređaja bez da je u objektu prisutan radio uređaj. Mogu biti postavljeni samo zvučnici (vidljivo ili prikriveno) bez vidljivog izvora glazbe. U tom slučaju plaća se samo ZAMP. Ukoliko se glazba priopćava putem radio i/ili TV prijamnika (uključuje i glazbu koja je sastavni dio filmova, reklama ili glazbena podloga npr. dokumentarne ili bilo koje druge TV ili radio emisije), osim ZAMP-a plaća se i radio-TV pretplata.

 

Onaj ''čovječuljak'' koji je došao u kontrolu zapravo je utvrđivao da li u objektu postoji BILO KAKVA glazba odnosno da li nešto svira. Činjenica da NEŠTO svira dovoljna je da vlasnik takvog objekta MORA ishoditi odobrenje od ZAMP-a i plaćati naknadu za sve vrijeme korištenja glazbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija