Jump to content

Istek registracije do 15 dana ili preko 15 dana !?


anonimno

Preporučene objave

Dakle vozilom se upravljalo 04. listopada, a istekla mu je prometna dozvola sa 23. rujna.

Pitanje ?

 

Članak 241. kaže

 

(9) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

 

(10) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole te vozači drugih motornih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

 

Inace vozilu je produzena 13. listopada prometna dozvola, ali kad je nacinjen prekrsaj gore je navedeno dakle 4.listopada.

Sto se uzima kao prekšaj od ova dva stavka navedena, molim pravni savjet ??

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravih, provjeri da te osim ....

 

To nisu mogli jer je osiguranje produzeno nakon isteka cak i dan prije, nego mene zanima dali uopce onda mogu naplatiti i tih 500 kn jer ja dakle mogu braniti da nisam počinio prekršaj po zakonu gore navedenom, mislim nisam ja kriv sto policina ne poznaje zakon sigurnosti prometa na cestama pa stavljaju u prekrsajni nalog potpuno netocne članke zakona, ili ce sudac reci e pa napravili ste ovaj drugi preksaj i jednostavno to dodati "prepraviti" u korist policije te me proglasiti krivim a u vezi drugog članka. To me zanima ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jednostavno to dodati "prepraviti" u korist policije te me proglasiti krivim a u vezi drugog članka. To me zanima ???

 

da, "prepravit" ce to, ali ne u korist policije vec u tvoju korist (jer je za taj drugi prek. propisana blaza kazna), a cinjenica da policija ne poznaje zospc, da u nalog stavljaju pogresne clanke i da ti nisi zbog toga kriv jos uvijek ne znaci da nisi pocinio prekrsaj ili da bi tebe zbog nesposobnosti policije trebalo amnestirati ili sto si vec htio reci tim replyem...

tek kada bi policija zbog svog neznanja/nesposobnosti/stogod postupanje koje uopce nije prekrsaj proglasila prekrsajem, sud bi te oslobodio svake odgovornosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija