Jump to content

Datum isteka zabrane


dilbert22

Preporučene objave

22.11.2008. sam vozio pod utjecajem alkohola. Bilo je to u Kutini, a ja sam prijavljen u Zagrebu. Dobio sam prekršajni nalog koji je sastavljen 08. 12. 2008. Odmah sam platio kaznu od 2000 kn. To mi je bio prvi prekršaj. Nakon 5 dana su mi vratili vozačku dozvolu. Neki pečat je udaren na njoj, ali nema veze s datumom. Kazna izrečene zabrane je 9 mjeseci. Platio sam kaznu u predviđenom roku.

 

Mene zanima do kada mi traje ta zabrana, jer će 22. 08. 2009. isteći tih 9 mjeseci, a nigdje se ne spominje nikakav datum od kada i do kada mi traje zabrana.

 

Da li je mogu nakon tog datuma (22.08 ili 08. 09.) otići na policiju i tražiti dopuštenje ili što?!

 

Nisam se vozio autom tijekom zabrane, vozi me žena...

 

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najsigurnija metoda je uzeti osobnu iskaznicu i posjetiti najbližu postaju prometne policije i zamoliti dežurnog službenika da u informacijskom sustavu MUP-a otvori Vaš vozački dosje i pročita Vam točne datume o trajanju zaštitne mjere.

 

Trebali ste se davno prije ovdje obratiti sa ovim pitanjem.

 

Pitajte pa odgovor objavite ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na savjetu..

Dakle, radi se o ovome:

 

tek je u svibnju rješenje stupilo na snagu. Službenica u famoznoj sobi 33 mi je rekla da sam se do tada slobodno mogao voziti. Dakle, oni su bez moje prijave u policiji, ili gdje se već ta prijava treba obaviti, uveli zabranu.

Da sam znao, trebao sam sam otići na prekršajni sud i zatražiti da presuda stupi na snagu odmah i danas bih mogao voziti :(

 

Tek nakon 6 mjeseci od prekršaja su mi uveli zabranu..

Taj cijeli sustav nema baš nikakvu logiku..

Ali eto.. bar sam naučio na pogreškama...

 

Vjerojatno bi bilo donkihotovski da pitam da li se išta može učiniti glede tih datuma.. :(

 

hvala i srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

pozz...

 

u 8mj ove god. me zaustavila policija zbog rutinske kontrole... na alkotestu sam napuhao 1,05 minus tolerancija ispada 0,95 promila... kazna 1000kn + troskovi 180kn + zabrana upravljanjem b kategorije 6mj.! ...na policijski nalog se nisam zalio, te sam uplatio novcanu kaznu... doma mi je doslo rijesenje nakon nekih mjesec dana da sam dobio 2 boda...sutra dan sam isao u policijsku postaju ali su mi rekli da jos nisam upisan u terminalu,te tek kada mi doma dode sudska presuda da od tada b kategorija postaje nevazeca 6mj...

 

zamolio bi prisutne ako tko zna dali je moguce sada pisati kakvu zamolbu za smanjenje oduzimanja b kategorije??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dobro večer!

 

Sinoć sam izvršila prekršaj time što sam hvatala žuto i naposljetku prošla kroz crveno svjetlo. Nisam vozila prebrzo, samo sam mislila da ću stići na žuto. Skretala sam iz najdesnije trake u desno i nikome u toj sekundi nisam zasmetala. No imala sam nesreću pa je tu sekundu vidjela policija i zaustavila me.

Dobila sam 2000kn kazne i zabranu upravljanja vozilom na 3 mjeseca.

Moje je pitanje mogu li koju od tih kazni ikako smanjiti u narednih 7 dana koliko imam pravo žalbe jer mi se zbilja čine pretjerane s obzirom na okolnosti.

Novac nije toliki problem koliki je zabrana jer mi je auto zbilja potreban na dnevnoj bazi i 3 mjeseca bez auta bi mi moglo prilično naškoditi.

 

Lp i hvala na svakoj informaciji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisati prigovor u kojem izričito priznavate prekršaj, detaljno opisati situaciju, tražiti neizricanje zaštitne mjere i u prigovoru priložiti svašta nešto čime dokazujete da vam je vozilo stvarno nužno i da ne postoji mogućnost korištenja drugog prijevoznog sredstva ili javnog prijevoza.

 

Ovo zadnje jest teško, ali ukoliko se ne potrudite iz petnih žila i sudu ne date oslonac za presudu kakva vam odgovara, zaštitna mjera zabrane upravljanja onom kategorijom vozila kojom ste počinili prekršaj je sasvim izgledna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija