Jump to content

ZG PAUK i neplaćena kazna?


Blacky_1

Preporučene objave

prije cca mjesec i pol', pauk mi je "dignuo" auto, 300 kuna troškovi policije i 500 pauka.

Kaznu nisam platila još uvijek, jer sam student, sa nikakvim prihodima, i u lošoj financijskoj situaciji.

 

Na adresu mi još nije ništa došlo, ne znam ni kada će? (i hoće li?)

 

i što je meni najpametnije da radim?

 

žalbu nisam pisala, jer apsolutno se nemam na osnovu čega žaliti. (iako slike nisam dobila, ali koliko znam, ne daju ih uvijek?)

 

hvala puno unaprijed. :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate baš nekog izbora. Što se tiče kazne koju vam je napisala policija, ukoliko je ne platite, možete svaki dan očekivati da vam policija dođe na vrata sa nalogom o dovođenju sudu a onda u zatvor, s tim da kaznu možete platiti prije nego vas dovedu na sud, a što se tiče troškova pauka, ako ne platite, poduzeće koje je vlasnik istog najvjerojatnije će predmet dati javnom bilježniku koji će pravnim sredstvima znati to naplatiti, i ne zaboravite da vam za vrijeme neplaćanja rastu kamate i to 15% godišnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne pokrećem novu temu. Da li se u slučaju dizanja auta od strane pauka može teretiti vlasnik vozila, ukoliko vozač odbije platiti kaznu?

 

Stvar je slijedeća. Pauk mi je digao službeni renault kangoo ( teretna izvedba ) i za dizanje po njihovom pravilniku zaračunao 2800kn. Izjavio sam žalbu na taj iznos, pošto je dizanje identičnog vozila putničke izvedbe 500kn. Žalbu su mi odbili i poslali opomenu za plaćanje leasing kući, koja je vlasnik vozila, a ova je ispostavila račun mom poslodavcu koji je korisnik tog vozila.

 

Računao sam da ću na sudu sa Zagrebparkingom pobiti taj njihov pravilnik koji diskriminira vozače dostavnih vozila, ali su oni oččito pronašli način na koji će se naplatiti.

Da li taj njihov način naplate ima pokriće u zakonu, pošto se zna tko je upravljao dotičnim vozilom i počinio prekršaj, a naplaćuje se od druge strane?

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

imam pitanje. prije par mjeseci pauk mi je digao auto zbog parkiranja u blizii pješačkog prijelaza. Doduše mjesto je bilo označeno pa sam se žalila. Sud mi je izrekao opomenu i oslobodio me plaćanja prekršajnog postupka. Zanima me da li ja na temelju te presude ikako mogu izbjeći plaćanje pauka?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija