Jump to content

kazna


anonimno

Preporučene objave

Ovako, prije nekoliko mjeseci imala sam saobračajnu nesreću u kojoj sam ja kriva tako je utvrdila policij i sud. Dobila sam kaznu od 1000kn za počinjeni prekršaj. Smatram da ja nisam kriva pošto sam ja skretala u lijevo dok je iza mene bio kamion a iza kamiona automobil koji je sve nas išao pretiecat. Naravno zaletio se u mene,ali ja sam ostala kriva da nisam dala žmigavac te se uvjerila da niko iza mene ne pretiće, što nije istina. No uglavnom dobila sam kako pise ninimalnu kaznu. Dali da se žalim ili da to platim ili ne platim tj. da mi dođe ovrha. Također mi piše napomena da ako se žalim mogu dobiti još veću kaznu. Šta da radim.

HVALA :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ja sam ostala kriva da nisam dala žmigavac te se uvjerila da niko iza mene ne pretiće, što nije istina.

 

kada to doista ne bi bila istina, onda do nezgode ne bi ni doslo... a ona se ipak dogodila, zar ne?

 

1000kn je minimalna kazna za takav prekrsaj (s tim da zbog zmigavca niste ni kaznjeni) i sud, ako prigovarate, doista nije ogranicen s tih 1000kn vec moze izreci i vecu kaznu, plus, prigovaranje za sobom povlaci i odredjeni postupak koji uzrokuje dodatne troskove sto sve zajedno u konacnici placa onaj tko bude oglasen krivim, pa vi sami procjenite isplati li vam se prigovarati...

 

iz ovoga sto ste opisali, nema ni govora da bi to drugo vozilo bilo uzrocnik nezgode, eventualno i to samo ako je nepropisno pretjecao (najmanje 3 vozila ili preko pune crte ili vozeci iznad ogranicenja isl) moze biti suodgovoran, no to vas jos uvijek ne oslobadja odgovornosti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neću se žalit i gotovo ne želim još veću kaznu

 

pa pazite, iako kazna moze biti veca, to jos uvijek ne znaci da ce tako i biti, nitko ne brani sucu da odredi istu kaznu iz prek. naloga.

ali ono sto ce biti vece sigurno su troskovi postupka, to bi u slucaju nekog uobicajenog prigovaranja bilo par stotina kuna, a u slucaju npr. prometnog vjestacenja, samo trosak tog vjestacenja ce nadmasiti kaznu...

mislim da ste donjeli razumnu odluku buduci da vam sanse za oslobadjajucu presudu, po opisanom, ne izlaze iz okvira teoretskog. jedino, ako vam je prometna proslost "cista", ako bas niste na per tu s novcem i to mozete odokazati i/ili jos bolje, ako postoji nekakav doprinos ostecenog isplatilo bi se prigovarati samo na odluku o kazni pa bi sud mogao izreci kaznu nizu od minimalne propisane zospcom (ovakvo nesto bi doduse trebalo spadati u rijetke iznimke, ali mozda vrijedi pokusati)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ste dali žmigavac

 

takvo nesto jos uvijek ne bi bilo dovoljno za oslobadjajucu, vozac koji je ukljucio pokazivac smjera je doduse obavijestio ostale sudionike u prometu o svojoj namjeri, ali ta cinjenica mu jos uvijek ne daje pravo prvenstva u odnosu na vozilo koje se krece iza njega, a koje je vec u punoj fazi pretjecanja. uzrok nezgode je presijecanje pravca kretanja tom vozilu, a ne skretanje bez zmigavca samo po sebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija