Jump to content

oduzimanje vozačke dozvole - savjet molim


MANCI

Preporučene objave

Prije godinu dana me zaustavila poslicija radi prometnog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola...od tada nisam počinio nitijedan prekršaj, radim u graditeljstvu i bez auta nemogu da hranim obitelj i to mi je jedini način da dođem do novca.usput živim sa ženom i djetetom u postanarskom stanu , i znam da ču morati voziti auto bez vozačke dozvole u slučaju da mi je oduzmu jer nemam izbora inače ču dobit otkaz, za 15 dana sam pozvan na sud, ne želim da pravim ludog nikog znam da sam kriv i da moram platit za svoje greške al ne želim da zbog mojih greška ispaštaju sin i žena.ja sam za da platim kaznu kolko bude trebalo al neču je moč platit ako ne idem na posao to je normalno a neču ni sina moč hranit a ni stan plačat, e sada zanima me samo dal postoji mogučnost da se u razgovoru sa sutkinjom može kazna smanjit ili nekako ublažit oli dal se može kazna odslužiti po ljeti kad mi auto recimo ne treba molim vas ako mi ikako može netko pomoč nekim savjetom prije izlaska na sud.još jedno pitanje dal postoji mogučnopst da kao uvjetnu kaznu dam izjavu o doživotnom oduzimanju vozačke dozvole u slučaju da se sličan prekršaj ponovi????

 

unaprijed zahvaljujem svima.

 

molim vas z abilo kakav savjet koji mi može pomoči u ovom slučaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukinuta je odredba o mladim vozačima u noćnim satima.

 

Za alkohol je kazna od 1.000 do 2.000 kuna, ovisno o ranijoj prekršajnoj kažnjavanosti.

 

Za prometnu nesreću odgovarati će zbog načina počinjenja prometne nesreće uvećano za 1.000 kuna ako nema povrjeđenih, za 2.000 kuna ako ima lakše povrjeđenih ili po Kaznenom zakonu ako ima teže povrjeđenih. Ukoliko prometnu nesreću nije skrivio po zadnjoj rečenici neće se teretiti.

 

Po pravomoćnosti presude, ukoliko se proglasi krivim, ukoliko postoji druga oštećena osoba, može se naplatiti od osiguravajućeg društva vozila kojim je upravljao ili od bilo kojeg osiguravajućeg društva ako vozilo nije bilo osigurano. U roku od 5 godina od isplate štete oštećenom, to osiguravajuće društvo ima pravo regresno potraživati isplaćenu štetu uvećanu za troškove i kamate, najviše do iznosa od 12 prosjećnih plaća u RH ili u neograničenom iznosu ukoliko nije postojala polica osiguranja.

 

Ukoliko je bilo povrjeđenih osoba u njegovom vozilu i oni spadaju među oštećene, te će i za njihove isplate stići račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala puno na iscrpnom odgovoru. Moj sin je udario u zid,znači samo je njegovo vozilo u igri.jedna djevojka je navodno slomila ključnu kost,ali mi ju ne možemo kontaktirati,jer se ne javlja na telefon.Da li možda znate da li su kazne plative u ratama.JOŠ SAMO NEŠTO,NA KOLIKO ĆE MU BITI ODUZETA VOZAČKA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malena5 je napisao:

JOŠ SAMO NEŠTO,NA KOLIKO ĆE MU BITI ODUZETA VOZAČKA

Polazim od pretpostavke da ste savjestan roditelj kojemu je užasno neugodno jer je dao vozilo na upravljanje svom neodgovornom djetetu koji je umalo ubio nečije drugo dijete i da molite boga da će mu vozačku dozvolu oduzmu na dugo-dugo godina.

 

Po Prekršajnom zakonu se izriču zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 1 mjeseca do 2 godine.

 

Po Kaznenom zakonu se izriču sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom od 1 do 10 godina, a u najtežim slučajevima i zauvijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malena5 je napisao:

Zašto mi ne možemo dobiti zapisnik na uvid.Zašto nama uopće nije javljeno za nesreću,nego me je kontaktirala mama od prijatelja mog sina,koji je bio suvozač

1. Pismeno zatražite zapisnik, zakonski rok za dostavu je 30 dana.

 

2. Možda je Vaš sin bio toliko pijan da nije bio u stanju niti reći telefonski broj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malena5 je napisao:

...Koliko da ja onda očekujem kazne,samo mi još to recite,makar otprilike

 

mama, niste Vi vozili taj auto pod utjecajem alkohola, niste Vi izazvali nesreću pa da bi Vi morali i platiti!

 

kažete da jedna cura potencijalno ima tešku tjelesnu ozljedu.

ako je to tako, onda će vaš sin morati odgovarati za to (kazneno) i tu Vi kao roditelj ne možete umjesto njega platiti i reći, plaćeno je-rješeno je..

 

ali,

 

pričekajte malo da vidite kakve ozljede će biti u pitanju kod osoba iz njegova vozila, jer o tome ovisi koliko i kakvih postupaka će se pokrenuti protiv njega (ne Vas)!!

 

Jedino ako nije maloljetan. Koliko godina ima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prema njemu će se zbog godina primjenjivati odredbe Zakona o sudovima za mladež, što otvara neke nove mogućnosti.

u svakom slučaju, to će malo potrajati, jer je u pitanju i kaznena prijava (osim prekršajne), pa dok se ne pribavi sve - nalaz o utvrđivanju alkoholiziranosti (njemu su vadili krv i uzeli urin za analizu?), izradi skica mjesta, fotoelborat, obave razgovori sa potencijalnim svjedocima, pribavi medicinska dokumentacija za ovu curu, pa to onda ide u drž.odvjetništvo gdje će se vrlo moguće provesti vještaćenja (prometno i medicinsko), pa defektološka obrada i tek onda odlučiti što sa prijavom.

prekršajni će pokrenuti policija na temelju ovoga što već sada ima, tako da bi trebalo malo pripaziti da ne dođe do "preklapanja" tih postupaka, što može u određenoj mjeri utjecati na njihov ishod (bar jednog)

što se tiće osiguranja, tu opet ovisi o toj curi, što će i kako će.

ne znam, al' kada to sve krene, ne bi bilo loše uzeti odvjetnika da on to vodi (moje mišljenje, ne morate se složiti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MANCI je napisao:

MOLIM VAS AKO JE IKAKO MOGUČE JOŠ KOJI SAVIJET U VEZI MOJEG SLUČAJA ODUZTIMANJA VOZAČKE DOZVOLE.IDEM NA PREKRŠAJNI SUD ZA DVA TJEDNA I NEZNAM ŠTA REČ.????????????????????????

 

Rubens vam je već odgovorio u 2. postu,po meni također jedino što bi moglo dati rezultata, sve ostalo je gotovo sigurno uzaludno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija