Jump to content

Kako se izjasniti na sudu?

Dredd

Preporučene objave

Pozdrav,

Imao sam manju prometnu nezgodu sa zaista minornom štetom (doslovno ogrebotine). Drugi vozač je bio izrazito neugodan (verbalno) i zbog toga nisam s njime želio pregovarati o ničemu. Pozvao je policiju koja je mene okrivila s čime se nisam složio, jer situacija baš nije bila čista (a i bio sam u afektu).

Nakon konzultacije s nekoliko prijatelja od kojih je jedan u policiji, ispada da 99% jesam ja kriv.

Moje pitanje je može li i hoće li sud biti blaži u presudi ako se odmah složim s prekršajnim prijedlogom ili mi je svejedno, pa mogu probati nešto osporavati?

Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Sami ste naveli tih "99%", znači osporavanje neće ići.

Predlažem Vam posjet u vlastitu osiguravajuću kuću. Provjerite da li je oštećenom isplaćena odšteta i ako jest taj iznos platite vlastitoj osiguravajućoj kući, te Vam u toj situaciji neće dirati bonus. U protivnom gubite 15% bonusa ili ulazite u malus u odgovarajućem omjeru. Tražiti potvrdu o isplaćenom iznosu.

Ako mu nisu još isplatili, detalje dogovorite u osiguravajućoj kući.

Izračunajte da li je šteta na tom drugom vozilu veća od 30% Vaše police. Ako nije isplati Vam se gore navedeno.

Na sudu priznati krivicu i prigovoriti iznosu sankcije. Priložiti potvrdu o plaćenoj šteti.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija