Jump to content

da se mozete vratiti


anonimno

Preporučene objave

u vrijeme kad ste upisivali fax,dal bi opet upisali pravo ili bi izbrali nesto drugo? pitanje je i za one koji jos studiraju (upitate li se ponekad cemu sve to?zasto je literatura iz 2-3 predmeta opsirnija nego literatura cijele godine ne pojedinim faxevima? ) i za one koji su zavrsili (jel se isplatilo?imate li posao?zaradjujete li dobro?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi put kad sam se poželjela vratiti i izabrati neki drugi faks je bilo kad sam spremala pravosudni. nije mi bilo jasno, kao što mi ni danas nije jasno, čemu ta tortura i može li to biti vrijedno... a ovak općenito, čvrstog sam uvjerenja da pravo ne bi smio studirati nitko tko to stvarno stvarno ne želi. tko se upisuje sporta radi, ekonomija mu je puno bolja varijanta, koja ujedno nudi širok spektar poslova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno ne bih upisao ponovno pravo. Prije bi uspisao medicinu, odmah dobio posao, i svi bi me štovali sa "gospodine doktore"... Po broju stranica redovne literatture, pravo je najopširniji faks.. Malo bi na medicini rezbarili jetre i ostalo, ali tko to preživi.. ti si doktor... a sada, što sam.. radim ko konobar i tražim posao u struci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ne pretjerujte.svaki fax je tezak na svoj nacin.stvar je samo prilagodbe.a glupo je tezinu nekog predmeta mjeriti prema broju stranica u knjizi.ponekad imas 1000 str. koje ti odmah "legnu" a drugi put 150 str. nad kojima mozgas mjesecima.

i cisto sumljam da je medicina tako laka kako je vi prikazujete-----inace ja sam zavrsio pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nitko ne tvrdi da je medicina lakša od prava, ali s obzirom koliki se značaj daje liječnicima u smislu "titranja" im, društvenih povlastica (nepisanih), obaveznog zapošljavanja, plaća i slično... i u nekom parametru uloženog, daleko više dobijaju kroz cijeli život nego mi pravnici...

Nije isto pretrčati 500 ili 100 metara,... tako nije isto naučiti predmet od 1000 ili 200 stranica.. naravno da ti neki može lakše leći iako je manji, ali to su izuzeci...

u broju tih stranica ako se izražavamo, pravo je opsežnije nego medicina..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tu se slazemo.doktori imaju puno vec ugled i povlastice u drustvu....ali to je jos zaostatak onog seoskog mentaliteta nasih ljudi..nekad su u jednom malo vecem selu (danas gradicu) doktor, pop i ucitelj bili bog i zakon.pa je to tako nekako i ostalo samo su profesori ispali iz igre.ha ha

mozda zvuci glupo. ali tako je.cim nekoga nesto zaboli jure kod doktora ko da su na samrti.ali zato kad treba napisati npr.prigovor, oporuku, ugovor..i sl. e onda je i zadnja baba u selu pravni strucnjak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvar je samo prilagodbe.a glupo je tezinu nekog predmeta mjeriti prema broju stranica u knjizi.

 

Istina da je to sve stvar prilagodbe. No, puno se teže prilagoditi kad moraš učiti znatno veći broj stranica nego što bi to bilo potrebno, zar ne? Htio sam ovdje reći da profesori na medicini ipak imaju donekle razuman pristup određivanju količine ispitne materije, dok ovi naši na pravu gledaju da ti što više toga natovare. a onda im ni to nije dosta.

 

a što se tiče broja stranica ispitne literature i težine ispita, to itekako dolazi u vezu jedno s drugim. Nije isto kada morate pročitati 4000 stranica sve moguće literature iz Trgovačkog i 2000 iz Društava (a još postoji mogućnost da te pita nešto što u svoj toj literaturi nema) i kad imaš ispit od 500 stranica izvan kojih te neće ništa drugo pitati doli onoga što piše u knjizi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo si pretjerao sa 4000 strana iz Trgo.ugo

Naravno da ne treba to sve znati od A do Ž. Pa to ni sam Jelinić ne zna. Ali ja sam pročitao 10 knjiga koji su bili navedeni u literaturi - obveznoj i dopunskoj - jer nema veze što je dopunska - "dopunska", jer je i ona obvezna, iz nje isto postavljaju pitanja.. kad se zbroji koliko sam toga sve pročitao, bude oko 4000 strana, a koliko je od svega toga stvarno bitno - rekao bih - nekih 1000.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija