Jump to content

približni izračun mirovine


bubmar

Preporučene objave

Bog,

 

molio bih ako mi netko može približno reći sljedeće,

moj pokojni otac koji je nedavno umro ima status Hrvatskog branitelja i imam sve potrebne dokumente. On je prije rata i poslje rata radio i nije nikada koristio nikakve braniteljske dodatke itd....Iznedno je umro i ja sam odlučio da ću predati zahtjev za obiteljsku mirovinu pa me interesira dali tada ja mogu dobiti kakav dodatak na mirovinu ili povišicu i koliko to iznosi taj dodatak ?

Zapravo koja su točna pravila oko toga. koja ja prava imam kao sin ? inače imam zdrastveno osiguranje preko oca, to sam dobio poštom, te sam dobio dokument od banke o udjela u braniteljskom fondu.

 

Hvala lijepa

 

Lijep pozdrav :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na izmjene ZOMO (ukidanje nekih stavaka baš u svezi obiteljskih mirovina zbog odluka Ustavnog suda...) mislim kako je najbolje potražiti pravni savjet, o tome imate li ili ne pravo na obiteljsku mirovinu kao dijete pokojnika,u okviru pravne pomoći koju pruža pravna služba HZMO-a. Zašto?, zato jer se navođenjem stavaka i članka ZOMO neće baš puno postići pogotovo jer ste naveli malo podataka.

Temeljem toga što vam je otac bio branitelj nemate nikakve dodatke ili sl. odnosno pravo na drugačiji način određenja mirovine od onoga po ZOMO-u imate samo u slučaju da vam se rješenjem Ureda državne uprave prizna status člana obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja (odnosno da se dokaže da je smrt vašeg oca posljedica njegovog sudjelovanja u DR). Za to bi vam isto savjetovao: otiđite u Ured državne uprave službu za društvene djelatnosti i u odsjeku koji je zadužen za branitelje, RVI i sl. te se informirajte što i kako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija