Jump to content

pustili me u promet!!!!


manni

Preporučene objave

vozio sam se autom u 3:00h i zaustavila me murija sa rotirkama bez ikakvog razloga!!

kao ono, vozačka - prometna bla bla....

jel sam pio što?

ja im kažem da jesam 2 piva prije nekih 15min zadnje i napirim 1.41, rekao ima da me vode na vađenje krvi jer sumnjam u ispravnost dragera i oni tu nešto smuljaju kao to se nešto plaća i šta ja znam..

uglavnom - uzmu mi vozačku na 5 dana i kao, trebao bi ić na trežnjenje 12h ali pošto oni vide da nisam baš mrtav za tu količinu alkohola puste me da se vozim kući bez dozvole!!!

 

jel bi se mogao kako izvuć sobzirom da je samnom bila jedna kolegica dok se to odvijalo?

znači imam svjedoka koji zna da nisam bio pijan i koji zna da su me pustili "pijanog" u promet????

dali se mogu žalit na neispravnost dragera??

 

nepijem inače nikad alkohol i nemam niti jedan prekršaj takve težine! (jednom pojas, prekoračenje brzine (50) ja išao 68kmh, i jedna neplaćena parkirna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo da te pitam zašto te nisu odveli na vađenje krvi ako si to zatražio?

 

Mislim da si automatski isključen iz prometa kada napušeš, oni imaju svoj dokaz (vrijednost koju si napuhao u drager) a ti ako ćeš voziti radiš to na svoju odgovornost. Mislim da je čin uzimanja vozačke za njih bio dovoljno upozorenje da ne smiješ voziti iza toga tako da ti to otpada.

 

Sad što se tiče neispravnosti dragera, to neznam jel neznam zašto nisi išao (zašto te nisu vodili ako si zahtijevao) na vađenje krvi.

 

Žaliti se na ispravnost eventualno možeš na sudu. Traži od suca suočenje s policajcem, traži potvrdu o ispravnosti dragera (koja će biti vjerojatno u redu ali probaj).

 

Sve u svemu nalaziš se u lošoj situaciji. Ako te i nisu htjeli voditi na vađenje krvi opet će ti to biti teško dokazati jer sud više vjeruje ovlaštenoj osobi nego tebi ili tvom svjedoku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajci su vam nesumnjivo priopćili da ste isključeni iz prometa nakon čega nisu dužni čuvati vozilo i vozača do njegova otrežnjenja na ulici i tu završava njihovo postupanje. Da ste imali preko 1.50 g/kg bili bi odmah privedeni u postaju na zadržavanje do otrežnjenja.

Njihovo postupanje je u skladu sa zakonom a vaše pitanje "da li bi se mogao kako izvuć" je sasvim neprimjereno. Jeste li vozili pod utjecajem alkohola? Jeste! Zašto da se izvučete? Da sutra možete ubiti nekog na cesti jer ste se danas izvukli bez posljedica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprostite, al nismo se razumjeli - NISAM bio pijan!!! (dva piva, sigurno tu među vama ima ljudi koji piju puuuuuuno više od mene tako da znaju koliko se može napirit od dva piva)zato sumnjam u ispravnost dragera!!

 

a vi gosp. DeniD - takvi komentari o ubijanju nekog su neprimjereni meni (nepoznajete me), možda ste više puta bili pijani od mene i dovodili sebe i druge u opasnost!

meni je ovo bilo prvi i zadnji puta u vozačkom stažu od 10ak godina!!

 

rekli su mi da bi me trebali vodit na triježnjenje ali da mogu ić ipak sa vozilom kući, a policajci su se vozili iza mene neko vrijeme tako da ja nisam otišao autom kad su oni otišli!!

 

a ono zašto me nisu vodili na vađenje krvi ni meni nije jasno!! valjda sam trebao bit ustrajniji u tome da želim ić!!! ili sam se uplašio pa nisam ni napadao previše!! nemam pojma......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače se ne slažem sa zakonom ali šta možemo, takav je kakav je.

Ako su ti uzeli vozačku onda za to mora postojati razlog. Njima je razlog u vrijednosti koju je pokazao drager.

Kažem ti da možeš tražiti da se po broju dragera koji je upisan u zapisnik o ispitivanju alkohola utvrdi njegova ispravnost. Ako policija donese atest o ispravnosti dragera onda gubiš, a ukoliko se drager pokaže neispravnim onda bi trebao biti oslobođen.

Lakše bi bilo da imaš dokaz kao što je izvađena krv ili dani uzorak mokraće ali kako to testiranje nije obavljeno i tu priča staje.

Ja vjerujem i znam da se može napuhati nedozvoljenu količinu a da nisi pijan ali zakon nije fleksibilan, on je takav kakv je i ja ga ne mogu promijeniti.

Dalo bi se sad raspravljati i s filozofskog stajališta o onom tko ili što može utvrditi kad je tko pijan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rekspi je napisao:

Oprosti ali kako misliš da su da su počinili povredu službene dužnosti?

Oduzeli su mu vozačku i jasno je da nije smio voziti dalje, a što se tiče privođenja mislim da je to u slučaju da ima više od 1.5 promila.

 

Rekao je da su mu rekli da može voziti kući. To mu nisu smjeli reći, a sve da su ga i vidjeli da vozi, morali su ga ponovno isključiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

bio na sudu danas!!!!! kao, sve ono šta je bilo i to kak ide na sudu!!!!

 

- ali , na sve ovo je dodan prekršaj da se nisam vozio sredinom svoje prometne trake, kao vrludao sam po cesti!!

(to je valjda policajčevo opravdanje zašto me je onako filmski zaustavio)

 

ja se stim nisam složio i sad će sud pozvat policajca na sučeljavanje, što meni nije neki problem, ali mislim da sam se možda zeznuo!!!! - ja protiv policije-

 

dali je uopće zato predviđena neka kazna??

šta da očekujem na tom sučeljavanju???

dali će sad sud biti oštriji???

 

hvala na budućim odgovorima.. he he

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud će ispitati policajca i pitati vas o navodima koje on iskaže.

 

I vi će te imati prilike predložiti neko pitanje koje će sud postaviti policajcu.

 

Kome će sudac povjerovati njegovo je diskreciono pravo.

 

Praksa je da oni policajci koji znaju "filmski" zaustavljati vozila su vrlo vješti na sudu i moje je mišljenje da su vam šanse minimalne. Jedino se možete izvući ako policajac bude toliko zauzet da izostane sa sučeljavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro!! i mislio sam da sam popljugao!!!

- ali sam si možda kupio nešto vremena pošto mi je vozačka još neko vrijeme jako, jako potrebna (radi se o bolesti u obitelji) - koliko bi sad moglo potrajati do sljedećeg ročenja????

 

policajac je inače neki mladi, možda još nikad nije bio u ovakvoj situaciji!!

- on će vjerovatno reć da sam ja "vrludao" po cesti pa me je zato zaustavio, a ja i moj svjedok ćemo reć da nisam, pa šta bude!!!

kad malo bolje razmislim, to je bezveze (on je mene uhvatio pijanog i to je njemu +) al mi možda da malo vremena!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija