Jump to content

Pravo sluznosti


anonimno

Preporučene objave

Nisam pravnik pa cu malo ovo laicki objasnit.

 

Postoji poljoprivredno zemljiste do kojeg se vec 50-ak godina dolazi preko susjedne cestice. Prije dvadesetak godina cestica preko koje se dolazilo do tog poljoprivrednog zemljista je prodana osobi koja je zabranila prolaz preko tog zemljista. Islo se na sud i pravomocnom presudom je utvrdjeno pravo sluznosti puta. Medjutim ta osoba i dalje nedopusta prolaz preko te cestice(barikadirajuci put raznim ogradama, zicom, i nekim poljoprivrednim kulturama :) Vlasnici zemljista su pozvali policiju probili postavljene barikade i prosli na svoje zemljiste da obave poljoprivredne djelatnosti. U tom postupku nije bilo fizickih obracuna,jedino se zbog nemogucnosti normalnog prolaska tim putem morala maknuti ograda i pregaziti poljoprivredne kulture zasadjene na tom putu. Sada vlasnici cestice koja je opterecena pravom sluznosti tuze ove druge za ometanje posjeda...

Malo sam citao i cini mi se da je tuzba neutemeljena posto pise u zakonu da osoba cije je zemljiste optereceno pravom sluznosti nesmije zaprijeciti prolaz niti nista ciniti da bi ometala pravo prolaza tim putem.

 

Sto sad ciniti? (osim unajmit odvjetnika :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija