Jump to content

A sto kad majka ne skrbi adekvatno


Nelly_25

Preporučene objave

Mene interesira sljedece:

Dijete je povjereno majci na skrb, no prema misljenju oca majka se ne skrbi o djetetu, zanemaruje ga.

CZSC vec 6 mjeseci samo zaziva rasprave i savjetuje oca da se nagodi s majkom. U niti jednom trenutku nisu izasli na teren, vidjeli gdje dijete zivi, razgovarali sa razrednicom u skoli, razgovarali sa dijetetovim doktorom. Doslovce nista. A dijete je jako zanemareno. Naime otac je zatrazio da centar provjeri u kakvim uvijetima dijete zivi, te kao dokaze zatrazio da se kontaktira navedene osobe.

Kome se zaliti i nakon koliko?

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju kojih dokaza prijaviti CZSR kad gospoda ne daju niti jedan zapisnik prije okoncanja postupka koji traje vec 6 mjeseci. Kako doci do papira kode institucije koju zelite tuziti (prijaviti). Na koji nacin prisiliti CZSR da odradi svoj dio posla. Kome se zaliti na nepostupke doticne institucije.

Interesira me sljedece: koji je postupak ukoliko skola prijavi centru da je djete zanemareno? Da li ce onda to ici brze???

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li su vasa djeca s vama i kada i kako ste to dogovorili ? Ako imate dijete kod sebe onda ga ocvedete lijecniku ( ako nemate zdravstvenu knjizicu kod sebe, onda platite pregled), i kad dobijete od lijecnika misljenje, onda s time idete na policiju, neovisno o CZSR.

 

Onda iz policije dolazi u CZSR prijava i sva ostalo pšo cemu ce oni provesti odredjenu istragu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nelly_25 je napisao:

koji je postupak ukoliko skola prijavi centru da je djete zanemareno? Da li ce onda to ici brze???

Hvala na odgovorima

 

škola, tj. učitelj, razrednik, pedagog i sl. su dužni o svim oblicima promjene u ponašanju djeteta, njegovom izgledu i sl. što bi upućivalo na moguće zlostavljanje ili zanemarivanje, obavijestiti CZSS i zajedno u suradnji s roditeljima pokušati naći rješenje za te propuste ili pojave..ako ne ide, a to sve skupa može i potrajati, onda ide prijava..

ne znam u kojoj fazi se ovo što ste naveli nalazi? možda je Centar i poduzeo određene mjere prema tom roditelju i te mjere se sada provode...pa se ustvari čeka da vidi rezultat tih mjera, hoće li doći do pomaka na bolje ili ne...

ukoliko se očigledno na djetetu vidi da je zapušteno, gladno, prljavo, bolešljivo i sl. može škola i sama proslijediti prijavu ili policiji ili DO i tražiti provođenje izvida radi utvrđivanja postojanja kaz. djela...i policija i DO će opet ići preko Centra i od njih tražiti sve/izvješće što su ovi poduzeli ako su imali saznanja o tome na strani ovoga djeteta..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija