Jump to content

VIČIĆ

anonimno

Preporučene objave

Molim sve koji imaju još neko iskustvo u vezi dotičnog da mi napišu. Kako učiti ovrhu po njegovim pitanjima kad ta pitanja kao da vadi iz čarape i ne ponavlja ih?!

Mislim, bianco zadužnica u ovrsi!!! Pa tko može naučit cijeli Ovršni zakon ? Kako on gleda ako se ne odgovori na ta pitanja s obzirom da ih ne postavi puno?

Molim vas odgovor!!!

Ako još tko ima njegovih pitanja molim vas da objavite!!!

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

Ja sam ti ga neki dan slusala i covjek je bio ok, nije vikao, nije bio nervozan kao sto neki tvrde---mozda mu je samo bio dobar dan. Koliko sam ja slusala postavlja sasvim normalna pitanja, a iz ovrhe je pitao jedino privremenu i prethodnu mjeru, od ostalog normalna pitanja: mirovanje, povrat u p.s., reviziju, punomoć, razlika izmedu povlacenja tuzbe, odricanja od tuzbenog zahtjeva, posvojenje, skrbnistvo, bracna stecevina, uzdrzavanje. Malo je tezeg karaktera, ali ne uzima za zlo ako ne znas neko sporedno pitanje, bitno je da znas gpp dobro i da tu ne zapnes:)

nadam se da sam pomogla!

da kolegice, taj dan (03.01. - vidim po pitanjima) nije se derao, ali je jednu kolegicu srušio na opće iznenađenje (po meni je jako dobro znala, a njega je očito iznerviralo jedino pitanje koje nije dobro znala opseg ovlaštenja iz odvjetničke punomoći - činjenica da je kolegica javnobilježnička vježbenica ga se i nije ticala previše). odvjetnički sam vježbenik i ne bih ga htio u komisiji NIKAKO

Meni je Vičić bio na ispitu i ujedno i predsjednik komisije. Bojala sam ga se zbog napisa na ovom forumu ali on uopće nije strašan. Što je problem s njim? Ljudi jednostavno morate znati ZPP od prvog članka do zaključnih odredaba (njih ne treba, ha, ha)! Taj zakon je kao što je ZOO u materijalnom najvažniji zakon u procesnom pravu jer se uvijek primjenjuje kao supsidijaran izvor. Neki ga još nazivaju i pravničkom Biblijom. Pitanje tipa što sadrži odvjetnička punomoć nije sitnica ma kako se to na prvi pogled činilo jer ovlaštenja (ili njihov nedostatak) u odvjetničkoj punomoći imaju vrlo važne procesne učinke. Razlike u smislu da li je netko sudački, odvjetnički ili javnobilježnički vježbenik ne utječu na različito ispitivanje i toleranciju. Vičić će vam možda oprostiti ovrhu u kojoj ima razumijevanja jer uvijek postavlja najosnovnija pitanja tipa vjerodostojna isprava i sl. Dozvolit će vam i muljanje u obiteljskom ali ZPP vam neće oprostiti. Prema tome jednostavno treba naučit Zakon (kao i za sve druge osim Grbina a mogućnost da vam on bude u komisiji je 1:5) i nema straha. Pogledajte malo njegova pitanja i to je to. Čovjek ne šizi bez veze već s razlogom kad idete muljati o nečemu što jasno piše u najvažnijem zakonu. Bez straha!!!

NEMA :trk: :trk: :trk:

Ma sve je to super. Kad bi svaki profesor derao po svom osnovnom zakonu od A-Ž (kako kažeš svoju Bibliju), onda bi imali sitaciju da treba pjevati ZPP, ZOO, KZ, ZKP, ZV, ZN, ZTD, ZR, ZUP... pa bi onda ipak trebala koja godina, a ne koji mjesec za polaganje ispita. Slažem se da treba znati ZPP, kao i svaki drugi zakon (ZPP pogotovo), ali dojma sam da nije fer da se ruši samo zbog tog jednog pitanja. Činjenica da je kolegica javnobilj. vježb. po meni ipak treba shvatiti kao olakotnu okolnost budući da nikad nije bila na sudu, raspravi. Njeno iskustvo s punomoći se vjerovatno sastoji u raspolaganju registarskim predmetima na Trgovačkom sudu. Što su nekome osnove, to je drugome špansko selo, i obratno.

Ponavljam - moje mišljenje ;-)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija