Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

juante

HRVI-porez na zakup poslovnog prostora

Preporučene objave

Poštovani,dobio sam upit na koji neznam odgovoriti,pa bi molio pomoć.

 

Gospodin je HRVI 50% trajno,potpisao je ugovor kao zakupodavac sa jednom tvrtkom,ugovor nije ovjeren kod JB i kao takav je predan na Poreznu upravu,dobio je rješenje o porezu na zakup posl.prostora (dio stana),zanima ga ima li kakav popust,(umanjivanje porezne stope),na porez kao 50% RVI?

 

unaprijed hvala na odgovoru.

 

P.S. Dali je porezna uprava smjela zaprimiti ugovor koji je samo potpisan sa zakupodavcem i zakupnikom,a nije ovjeren kod Javnog bilježnika?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora ne treba ovjeriti kod javnog bilježnika sukladno Zakonu o zakupu i prodaji poslovnog prostora. Međutim ako se želi zaštititi prava zakupodavca može se ovjeriti kod javnog bilježnika na način da ugovor bude sačinjen kao ovršna isprava.

 

nažalost, osoba sa invaliditetom ne ostvaruje nikakvu pogodnost/olakšicu vezan za plaćanje predujma poreza na dohodak od imovine utvrđenog poreznim rješenjem. plaćeni iznos predujma poreza je konačan ako se ne podnese dragovoljno ili obvezno po drugoj osnovi godišnja prijava poreza na dohodak.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama×
×
  • Napravi novi...