Jump to content

Dugovi i razvod braka


wild-cat

Preporučene objave

Kao prvo sretna vam svima nova....

 

Moje je pitanje slijedece: Nakon skoro sest godina braka i dvoje djece suprug se odlucio rastati od mene. Trazi da se sporazumno rastanemo no problem je sto trazi od mene da placam dio kredita i to u iznosu za koji ja nisam niti znala da je podigao niti sam ista potpisala. Ja sam nezaposlena. Ne znam kako je s pravne strane sa dugovima nastalim u braku. Molim vas za pomoc...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ne pristajte ni na kakav sporazum (to je njemu lakše i u prilog). Ako hoće neka tuži (a to ga i košta) za pretpostavke za razvod braka: trajno poremećeni odnosi ili ako ne živite u zajednici do godinu dana. Važno je: ne iseliti se iz stana, ne ostavljati djecu, ništa sporazumno s njim potpisivati.

To sam ja pogriješila kod rastave braka, izašla na ulicu sa djetetom u trbuhu i nikad više nadoknadila stečene materijalne pozicije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za poslove redovite uprave u braku nije potreban pristanak drugog bračnog druga, odnosno muž vas ne mora pitati dali smije natočiti 100 kn benzina niti vi zbog toga što nije tražio vaš pristanak možete osporavati takav posao za ono što relazi redoviti poslovanje odnosno ako proda neku vrijednu sliku treba mu vaš pristanak. Ako je vaš suprug uzeo kredit uzeo ga je na svoje ime vi niste ni jamac pa stoga ne sekirajte se banka se osigurala bez brige i nije prilikom odobravanja kredita računala na eventualnu vašu imovinu nego njegovu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija