Jump to content

nasilje u obitelji-prekršajni sud


xara

Preporučene objave

Poštovani,

 

po kojin činjenicama se određuje kazna kod obiteljskog nasilja. Tj moj sadašnji muž je imao sukob sa svojon bivšon suprugon, tj bio nasilan...dobio je kaznu vću nego je u zakonu propisano!!! Kako je to moguće?? Jer koliko sam ja uspjela shvatit zakon propisuje kod obiteljskog nasilja kaznu do 90 dana zatvora a on je dobio 120??? I još mu je pritvor produžen za 15 dana...zašto pritvor kad je izrečena presuda??? Ja stvarno više ništa ne razumijem.Sve to je bilo na PREKRŠAJNOM sudu!!!

 

Molim pomoč!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAKON O ZAŠTITI OD NASILJA U OBITELJI

Članak 18.

(4) Punoljetni član obitelji koji ponovi nasilje u obitelji iz stavka 3. ovoga članka kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 7.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 40 dana.

 

 

Ne može se dovoljno točno odgovoriti na Vaše pitanje bez uvida u spis.

 

Možda se radi o produženom prekršajnom djelu kršenja zabrane približavanja žrtvi ili slično.

 

Postoji i mogućnost kaznene prijave iz čl. 308 KZ-a, tj. radi izigravanja zaštitnih mjera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo za "guranje i ružne riječi" pogotovo ako u to nisu uključeni maloljetni kao oštećenici je onda doista dosta rigorozno, ali ako je to bilo u povratu (više puta i nakon već pravomoćne osude), e onda sud ima potpuno pravo.

Uostalom ukoliko je određen pritvor (nemojte to brkati sa zadržavanjem), onda očito postoji i sumnja da je osim prekršaja počinio i kazneno djelo (slično je samom prekršaju). Onda bi mu doista trebalo savjetovati da se ozbiljno ostavi bilo kakvog nasilja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam ni ja sto bi rekla, al eto naš zakon je prepun rupica...jasno mi je da je nasilje u obitelji nešto strašno, ali treba opet uzet u obzir što, kako i zašto se to dogodila. Hrvatska je država koja je možda malo previše feminizirana u javnosti i na sudu. Muškarcu se rijetko kad vjeruje u takvim slučajevima...i di je tu ravnopravnost spolova...ona je gurnila njega ...on nju...ali se ona prva sitila pozvati policiju....i to je znak da je ona žrtva??? Eto,ako je to...a jeli postoji mogućnost da zbog pritvora ne izgubi posao (stalni radni odnos)...jeli postoji u zakonu način koji štiti radnike u takvin slučajevima???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljsko nasilje ne postoji...

 

Postoji nasilje između osoba u braku kao odraz uobičajenog odnosa osobe s graničnim poremećajem osobnosti i njezine bliske osobe tzv. borderline - non-borderline odnos.

 

Definicija obiteljskog nasilja iz Zakona o zaštiti od obiteljskog nasilja nije ništa drugo nego proširena klinička slika BPD-a , gotovo prepisana iz DSM-IV

 

Ono zašto se muškarci ( jedino oni ) u RH osuđuju su tzv. "flies" - usvojeni postupci, odbrambeni mehanizmi i ponašanje svojstveno poremećenoj osobi usvojeni od strane žrtve kako bi u specifičnom odnosu pokušali sačuvati odnos s realnošću i pobjeći od patnji tipičnih za NON-ove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...zanima me kako bi ti u mom navedenom slučaju sudija...i šta bi ti da si na mom mjestu??? Neznam kako da shvatim sudsku odluku...pokušala sam pitat sudca...on me ma eto skoro izbacio iz svog ureda...niti odvjetniku nije htio puno pojasniti presudu ....nije htio da pozove svjedoke....ništa meni jasno nije .... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad bih ja sudio...: dosudio bih ciljano psihijatrijsko traganje za osobom koja ispunjava kriterije za granični poremećaj osobnosti. Takvoj osobi dosudio bih obavezno inicijalno psihijatrijsko liječenje, a zatim redovite kontrole ponašanja, postupaka i odbrambenih mehanizama pod prijetnjom gubitka prava iz Obiteljskog zakona ( ovo je parafraza biti britanskog "Dangerous and severe personality disorder act-a" )

 

Neznam kako da shvatim sudsku odluku...pokušala sam pitat sudca...on me ma eto skoro izbacio iz svog ureda...niti odvjetniku nije htio puno pojasniti presudu ....nije htio da pozove svjedoke....ništa meni jasno nije .

 

kao i uvijek u životu, takvo ponašanje ukazuje na unutrašnji konflikt osobe koja se tako ponaša. Valjda ona mrvica razuma i savjesti preostala nakon "brainwashinga" medijskim kampanjama i naputcima - govori iznutra da čini nešto loše, diskriminirajuče i nelogično...Pa nisu valjda svi sutci notorne feminističke muškomrziteljice poput one sutkinje Visokog prekršajnog suda koja normalne osobe po spolnom određenju šalje na psihosocijalno liječenje u Vrapće.

i šta bi ti da si na mom mjestu???

 

...borio bi se za šire prepoznavanje i uvažavanje činjenice da je granični poremečaj najvažniji i gotovo jedini uzrok nasilja u obitelji ( i dr. psihosocijalnih problema poput narkomanije, razvoda, preljuba, Sindroma otuđenja od jednog roditelja - tzv "PAS", sukoba oko skrbništva i alimentacije......)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uf lako je to sve napisati, ali stvarnost je u hrv. pravosuđu jako kruta i njih apsolutno ne zanimaju uvjeti ili razlozi...evo još jedan primjer: od kako je moj muž u pritvoru ja sam uplatila alimentaciju ( i inače je svaki mjesec uplačivana bez ikakve iznimke), još us to je plačao i vrtić i ako to nije sud odredio...ali njegova bivša zove njegovog poslodavca i terorizira njih i stalno ponavlja da on NE PLAČA ALIMENTACIJU, što nije istina...tražila je od njegove doktorice njegov lječnički karton...tko zna zbog čega...uvjerava svih kako on ne ispunjava svoje obveze....kako se tu postaviti...???...i tako to ona radi pune tri godine...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija