Jump to content

Problem uzurpacije i šutnje administracije


klepan

Preporučene objave

Poštovani,

imam tvrtku koja se bavi mjenjačkim poslovima i imam prodajni program Hrvatske lutrije. (kladionica, bingo, loto itd. II kategorija novčanih poslovanja.) U centru grada u prizemlju zgrade je smješten poslovni prostor u kojem se obavlja djelatnost. To je stara zgrada koja je izgrađena prije 1968 godine. Između zgrade i susjednog objekta je javna površina, odnosno put (tako se vodi u ZK) a tu javnu površinu je uzurpirao prije desetak godina moj susjed i dogradio dio građevine te se naslonio na spomenutu zgradu. Napominjem da sam taj poslovni postor kupio i uknjžio kao vlasništvo 2003. godine. Ja kao vlasnik objekta na koji se naslonio moj susjed imam potrebu ožbukati zid jer imam toplinskih problema i problema sa vlagom. Obratio sam se gradu 2007 godine da ukloni tu gradnju i da mi na taj naćin omogući ga obavim te radove, ali do danas nisam dobio odgovor. Obratio sam se građevinskom inspektoru (prilog u privitku) 2008 godine i do danas nemam nikakav odgovor. Uzurpacijom tog dijela kad je kiša zbog oborinskih voda ne mogu prići objektu bez skale. Grad mi redovito šalje račun za vodnu naknadu kojeg ja iz gore navedenog razloga ne plačam što sam im i dao do znanja. Osim pokretanja postupka što mogu poduzeti, recimo sa inspekcijama ili nešto sl.(u koje sumnjam zbog njihove šutnje kao npr. građevinska)Problem uzurpacije i šutnje administracije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče građevinske inspekcije, glava vam mora biti tvrđa od zida o koji njome lupate.

 

Pisati požurnice i dopise, pritužiti se ministarstvu na sve višu razinu, recimo svakih 30 dana, pa do ministra/ice osobno.

 

Ostalo, nažalost, tužbama i parnicama, s odvjetnikom bi trebali vidjeti koga tužiti i za što točno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija