Jump to content

nezakonite radnje dekana Ljubanovića


asistent

Preporučene objave

Postovani forumasi,

 

moje ime je Mladen Antunovic, asistent sam na Elektrotehnickom fakultetu u Osijeku i clan sam Senata Sveucilista J.J.Strossmayera u Osijeku. Nakon nedavne serije natpisa u Jutarnjem listu u kojem se pocelo razotkrivati niz afera na Pravnom fakultetu u Osijeku odlucio sam pokrenuti odredjene radnje na Senatu Sveucilista.

 

Jedna od afera direktno povezuje dekana Ljubanovica sa osobama iz osjeckog kriminalnog miljea i dovodi ga se u vezu sa organiziranom prodajom ispita. Ja se kao gradjanin i clan akademske zajednice ne mogu pomiriti sa postojanjem korupcije na fakultetima pogotovo kada su u nju ukljucene osobe na visokim polozajima. Zato sam na sjednici Senata otvoreno i javno zatrazio suspenziju gospodina Ljubanovica sa mjesta dekana Pravnog fakulteta. O toj inicijativi ce raspravljati Eticko povjerenstvo, no cinjenica je da ne postoje konkretni dokazi koji ga inkriminiraju vec su temeljeni na indicijama i anonimnim javljanjima studenata i bivsih studenata. Da bi se suspenzija dogodila potrebno je da oni koji o tome imaju neka saznanja bilo kao sudionici, neposredni ili posredni svjedoci o tome posvjedoce pod svojim punim imenom i prezimenom.

 

Ovom prilikom molim sve koji imaju saznanja o nezakonitim radnjama dekana Ljubanovica da se jave. Jedino na taj nacin se suzbija korupcija. Ja sam nakon kratkog promisljanja odlucio reagirati bez obzira na moguce posljedice. Molim sve vas da napravite isto. Jedino tako, odgovornim djelovanjem pojedinaca, mozemo smanjiti korupciju.

 

Molim vas da srocite svoja eventualna svjedocanstva u pisanoj formi sluzbenog dopisa i posaljete ga postom na adresu

"Sveuciliste J.J. Strossmayera u Osijeku - Rektorat

za Eticko povjerenstvo

Trg Svetog Trojstva 3 - p.p.7166

31001 Osijek"

 

Jednu kopiju svakako posaljite meni na e-mail Mladen.Antunovic@etfos.hr kako bi bili sigurni da se original "ne zagubi".

 

Apeliram jos jednom na vasu gradjansku savjest.

 

Srdacan pozdrav,

 

Mladen Antunovic

clan Senata Sveucilista J.J.Strossmayera u Osijeku

Mladen.Antunovic@etfos.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E moj Mladene, hrabro si krenuo... pitanje je samo gdje će sve to završiti... Prof. Ljubanović je glavni genijalac za sve vrste postupaka, naravno, kaznenog pogotovo.. tu katedru i drži.

Na osnovu indicija i priča neće se ništa postići. Ustvari bilo bi i nepošteno da nekoga okrivljujemo i smjenjujemo samo na osnovu priča... Pa nismo više hadzeovci... Moraju postajati činjenice, dokazi koji potkrepljuju te činjenice i primjenom tih činjenica na mjerodavno pravo.. donijeti odlluku.

Svi u Osijeku znamo za povezanost profesora sa Borom Ivkovićem i slično, ali to nije dovoljno.

Boro je savjestan i pošten građanim, zašto?? pa nitko nije dokazao suprotno.. Mladene !!! ispravljaš krivu Drinu...

U svakom slučaju te podržavam, pozdavljam tvoju inicijativu... Ne znam, nekako mi zvučiš mlad i neiskusan.. narod bi rekao, neišlifan.... :wavey: :trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvaženi kolega asistentu, hoćete biti ljubazni da točno navedete koje su to nezakonite radnje prof.Ljubanovića. Naravno da te svoje potencijalne navode, činjenice iz kojih izvodite sud da imamo nezakonite radnje, možete potkrijepiti i sa dokazima!!! U protivnom, vi Dekanu Ljubanoviću činite veliku štetu, narušavate njegov ugled i čast.. Ako postoji nešto nezakonito a vi imate saznanja o tim nezakonitim radnjama, molimo vas da se obratite nadležnom Državnom odvjetništvu. Vi činite kazneno djelo klevete!

 

Iz ovoga teksta, odnosno pisma upućeno vama kolega asistentu Mladene, ni na koji način nitko ne drži stranu prof.Ljubanoviću, ali vi morate paziti i birati način na koji se obraćate i optužujete nekoga. Jedan kolega vam je u prethodnom tekstu lijepo neke stvari objasnio..

Da, sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čuli smo svašta, ali........ ima kojekakvih naklapanja, ne samo o prodaji ispita već i o zavođenju studentica i nije tu samo u pitanju dekan već i drugi pojedinci. Ali, sve je to ukratko rečeno hearsay. Naravno, glasine su previše uzele maha da u njima ne bi bilo ni malo istine, no Mladene, ipak su to samo glasine. Budite oprezni i imajte na umu da se sadašnji studenti neće ništa usuditi reći, a one koji su diplomirali više nije briga.

Mislim da ste preidealistični ako doista mislite da ćete postići da se makne dekan. Ako ima istine, sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj Mladene, tvoj potez je hrabar no ne može se nikog optuživati bez konkretnih dokaza, izjava svjedoka (bar potpisanih kod javnog bilježnika), dokumenata i sl. Inače se izlažeš mogućnosti da taj dekan koji je stručnjak za kazneno procesno pravo podnese protiv tebe privatnu tužbu zbog klevete i uvrede, pa i kaznenu prijavu zbog šairenja lažnih vijesti, lažnog prijavljivanja i sl. Trebao si prije toga malo lobirati i tražiti podršku drugih kolega. Ovako si se našao usamljen, te je bilo bolje da si šutio ako nisi imao ništa konkretno. Biojim se da bi se to moglo odraziti na tvoju akademsku karijeru posebice što si tek asistent.

Ti si pjetao koji je prerano zakukurikao.

Dali je bilo dalje kavih posljedica po tebe, što ti kažu kolega, dali te podržavaju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za azliku od prethodnih postova ja sam shvatila smisao poruke...

 

zar vam nije jasno i ne vidite da je kolega svjestan svih posljedica svojih postupaka i da unatoč tomu želi ići do kraja, pa na ovaj način želi prikupiti saznanja drugih, a time i što više dokaza kako bi imao u rukama nešto konkretno..

 

dakle, nemojte mu pričati o tome da li je to u redu ili nije, već mu se javite ukoliko nešto znate ili ga uputite na one koji znaju..

kod nas se svi uvijek boje za svoju stražnjicu i radije šute...

i gdje su sada svi ti studenti koji toliko toga znaju i o tome samo pričaju i stvaraju priče po kafićima u radićevoj....???

evo vam prilike da se obračunate sa nepravdom...

hajmo budući akademski građani, pokažite sada svoju akademsku i građansku savjest i hrabrost...

 

u svakom slučaju, lijep potez i šteta što nema više ovakvih ljudi ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je to lijepo i krasno.. A tko će konkretno ili čiji roditelji će konkretno svjedočiti protiv Ljubanovića. Možda oni kojima je napravio uslugu. Pa ti se nisu nikada ni bunili..!! bune se oni koji znaju da su im razni kolege prošli ispite preko "veze" dok su oni krvarili mjesecima za pojedine ispite.. A kako to dokazati. Moj kolega je prošao neke ispite da ne zna ni kako knjiga izgleda... i to je jedna velika indicija, posredna činjenica da je on prošao preko veze (Ljubanović, Babac, Klasiček...). Međutim, na sudu ili u nekom povjerenstvu to ništa ne znači.

Pozdravljamo inicijativu asistenta sa Etf a, ali također bi se dalo razgovarati o profesorima sa njihovog faksa, to je isto jedna velika mafija...

Pa dobro narode moj, a što nije korumpirano u ovoj državi?? Ima jedna francuska: narod ima vlast kakvu je zaslužio... :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oduševljena sam da netko ipak ima muda da se ovako suprotstavi nekim tobožnjim autoritetima ...

Nemojte čovjeka ubijati u pojam sa postovima u kojima ga upozoravate na kaznenu odgovornost.

On je svjestan svega, pametan je i obrazovan.

I hrabar, što je najvažnije. I na koncu, pa šta i ako ovaj pokrene protivnjega kazneni postupak.

I sam će biti u sudnici gdje će se početi odmotavati klupko, pa da ne bi bilo šta bi bilo kad bi bilo.

Gospodine, svaka Vam čast, idite naprijed i uspjet ćete , a svi koji imaju saznanja o nečasnim radnjama spomenutog, pomozite ovom časnom čovjeku. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je stvar škakljiva dovoljno govori činjenica da se svi javljate anonimno.

Ovakva je situacija. Onaj tko bi mogao svjedočiti protiv dekana taj je imao koristi od njega pa neće, dok su drugi samo nešto načuli te je sve ostalo na sistemu rekla-kazala. Ponavljam dokaz su dokumenti ili najmanje ovjerene izjave svjedoka po javnom bilježniku. Tek se tada može ići dalje. Kolege kaznenjaci znaju da dokaz na sudu nije čak ni izjava svjedoka dana policiji.

 

Iako nisam iz Osijeka već iz Zagreba znam da je sve počelo prebacivanjem 46 apsolvenata sa Pravnog fakulteta u Osijeku u Rijeku koji nisu mogli položiti GPP kod prof. Uzelca sa PF Zg. i Trgovačko kod prof. Jelinića.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je Boro Ivković "završio" Pravni faks u OS valjda o tome postoji i dokumentacija, npr. u kojem roku, na kojim rokovima i sl.-upravo bi te podatke trebalo iskoristiti. Isto tako ako je dotični dekan otvorio kafić zajedno sa gore navedenim B.I. onda i o tome postoji "pisani trag"(kako je registriran, tko je vlasnik prostora i sl.). Nadalje, ako se radi o upisima preko veze može se ustvrditi koliko je osoba u zadnjih npr. 5 godina i sa kojim bodovima upisano na faks i to kao redovni studenti, a prema prvim listama (niti nakon pomaka crte) to nisu nikako mogli biti. Ne znam da li etičko povjerenstvo može zatražiti takvu dokumentaciju od fakulteta, ali mislim da bi se dalo svašta "iskopati".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova raspravica postaje zanimljiva! Vlasnik prostora u Radićevoj ulici gdje se nalazi kafić je dekan Ljubanović.. Ima partnera Boru Ivkovića... i tu nije ništa ne zakonito. Da dotični ima pravni faks, nisam siguran ali sam čuo da je tako. Postoji osnovana sumnja da ga je naštelio.. ali konkretni dokaz ne!

Pa bože dragi, sada ste načeli temu... I Đuro Dečak ima faks i Česić Rojs, Franjo Tuđman magistar a kasnije i počasni doktorat pa postao akademik... i svi su šutjeli... (Hrvatska šutnja).. I mnogi generali su "završili" brzopotezne fakultete...

Bla, bla... mogao bih pisati danima...

Al, narod je to htio i tko ga hebe..

O mnogim zaposlenim ljudima u pravosuđu bi se dalo govoriti... itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da je tema od Ljubanovića skenula prema diplomiranju poznatih osoba. Poznato je da su Rojs, Zagorec, Mile Ćuk (sve redom generali bez vojne akademije) završili promet i to preko svoj vozača. Vozač im je naime nosio index profesoru. Zagorec je čak i magistirrao.

Tuđman je zavšio višu vojnu školu, a doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zadru 1965. koji je tada bio u sklopu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Prema biografiji mministrice

http://www.vesna.com.hr/biografija.php

izgleda da nije položila pravosudni (a govorila je da bi išla u odvjetnike) no to ni nije uvjet za ministra pravosuđa ( a za sudskog savjetnika je ).

Ustalom možda ga položi dok je ministrica naime polaže se u ministarstvu, a ona imenuje i komisiju za ispit.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se samo radi o nehotičnoj greški, Tuđman je doktorirao 1995.. a ne 65...

 

Netko je gore pitao, "a kako znaš da nije diplomirao".. ? tipično desničarsko, konzervativno, zatupljeno, klerikalno, duševno poremećeno pitanje... Paa, recimo, faks bi trebalo završiti do neke tridesete godine života, ali može i kasnije, zašto ne... Međutim, svi ti naši generali su specifično završili faks tijekom tih devedesetih... Pa pošto su oni uvijek htjeli biti akademski građani zašto nisu studirali kada su bili mlađi.. kada je vrijeme studiranja.. Ma, strašno, ne bih o tom.. muka mi je..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nije Ljubanović Vrh tog brijega, on je samo dio tog brijega.

Jednostavno po pravilima inercije, laganog spusta niz vjetar... hoćeš-nećeš, ponekad i moraš... nažalost.

Svjesni smo svih tih s ranja, ali pogledajte malo oko sebe... sveeeee je koooorumpirano...

To nije opravdanje za Ljubanovića... od nekog se mora krenuti.. ali je pitanje da li se želi krenuti.. tko to želi krenuti i gdje... pa tko kuka... ? Nitko.. Eto, tu i tamo neko nabaci spiku na forum, novine... ništa..

Ljubanović, koliko ga znamo je ljudina.. dobar je čovjek..

Spada u onu staru gardu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Mislim da se samo radi o nehotičnoj greški, Tuđman je doktorirao 1995.. a ne 65...

 

Netko je gore pitao, "a kako znaš da nije diplomirao".. ? tipično desničarsko, konzervativno, zatupljeno, klerikalno, duševno poremećeno pitanje... Paa, recimo, faks bi trebalo završiti do neke tridesete godine života, ali može i kasnije, zašto ne... Međutim, svi ti naši generali su specifično završili faks tijekom tih devedesetih... Pa pošto su oni uvijek htjeli biti akademski građani zašto nisu studirali kada su bili mlađi.. kada je vrijeme studiranja.. Ma, strašno, ne bih o tom.. muka mi je..

 

Tuđman je doktorirao 1965. u Zadru, a za akademika je izabran 1992 (odbili su ga primiti 1965). Pogledaj izvor : Darko Hudelist - Tuđman - biografija.

 

Rojs nije prije stigao diplomirati jer je bio šofer i kondukter na lini Munchen- Široki i usput švercao robu na istoj linije ( Televizore je javno priznao). Ćuk je bio vozač direktora, Zagorec geodet iz V. Gorice. Sve uspješne karijere.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet.

Nemojte se baviti problemima drugih već razmišljajte o svom životu.Samo je vama teško,samo vi patite dok drugi normalni ljudi žive svoj život.Nisam bila uzoran student i mučila sam se na fakultetu dok ga nisam završila, ali život ide dalje sada radim- zadovoljna sam sa svojim poslom i sve su ove priče za mene samo mračna prošlost.Ne volim o ovome razmišljati zato što postanem ogorčena, a to mi nije potrebno.Briga me za Rojsa, Tuđmana, Ljubanovića starog i mladog i za ostale.Da je u Osijeku manja nezaposlenost i da ljudi rade ni oni se ne bi time bavili, ovo je samo odraz beznađa, pa je potrebno naći krivca.Mislim da to nije rješenje barem meni nije bilo.Ne želim biti nesretna i ogorčena to mi nije potrebno, sve ono što ti ljudi rade njima je na duši.

POzdrav svima! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovi su mi najsmješniji. To je diplomiralo za vrijeme juge neki tzv. fakultet i dobilo titulu, gle čuda, profesor opštenarodne odbrane. Tada se,, naime učilo,, kako su nam Ameri neprijatelji i sve one njihove glupe paranoične idiotarije.. Svi neprijatelji vrebaju, unutarnji, vanjski i možda vanzemaljski..

Takvi luzeri danas rade i priznata im je ta titula. Čudno je kako su brzo skrenuli s titovog puta i prilagodili se novom sistemu - naravno samo formalno jer fino je sjediti i raditi u državnoj službi i ništa ne znati, ali šefovati - to da.

Zašto ih ne bi smijenili mladi pametni pravnici koji nažalost sjede na birou za zapošljavanje i karton im skuplja prašinu.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa mladi pametni pravnici će ih smijeniti kada ovi odu u mirovine. S obzirom da imamo pravnike ne zaposlene, očito nema dovoljno radnih mjesta.

Što se tiče fakultetlija iz Titinog doba, slažem se s tobom... ali svakako ne treba umanjiti ni fakultetlije iz Tuđmanovog doba koji su se itekako nagomilali i uglavnom drže radna mjesta.. jer oni su već mnogi umrli ili su u mirovinama...

 

 

A ovoj kolegici koja želi ići "naprijed" pitam, a što da nemaš taj fini posao? da li bi tada bila malo više buntovna... ( ovo je tipični primjer mlade hrvatice koja šuti).. čuj, najteže je biti kontra ! lako je ići niz povjetarac... Pa pogledajte sada ovoga hrabrog čovjeka, asistenta koji je pokrenuo pitanje za Ljubanovića.. Pa kada ćete vi kolegice takve ljude podržati? Nekim stvarima ne možemo okrenuti leđa, nego se moramo obračunati sa takvima...!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo se zna da je :

Markica Rebić, prof. općenarodne obrane i društvene samozaštite ( ONO i DSZ) ,

Nenad ivanković , magistar marksizma,

Stjepan Adamić, bivši grad. Varaždina i savjetnik Tuđmana prof. ONO i DSZ, a nakon toga je magistrirao pravo u Banja Luci 1989. (u Zg. mu nisu dozvolili upis jer nije imao adekvatan fakzultet) te na temelju toga postao direktor prvanih poslova JANAFA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj nas zezati da je Ivanković magistrirao na marksizmu?? Zamisli, veliki hrvatski dušebrižnik i nacionalista.. Turbo hrvat, smeće jedno... Eto, sada vidite kako je moguće se brzo preoblikovati... Međutim, ljudi su ljudi... al netko je za te ideale dao i život.. netko vas je za te ideale bio spreman ubiti, odati...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš ste ogorčeni.Ja sam našla posao sama preko interneta istina je imam fini posao i zadovoljna sam,ali sam se potrudila da ga steknem.Moje je mišljenje da smo prerasli bune i skidanje oni koji su na vlasti,ja se bunim svojim radom zato što vjerujem da je to jedini pravi put, a ne rušilačkim stavovima.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa lijepo ti to razmišljaš... podržavamo te.. al, bitno je i pod kojim okolnostima studiraš, koliko ti je hitan posao i malo si imala i sreće.. Naravno da se uglavnom svojim radom može mnogo toga napraviti u životu. Međutim nećemo generalno suditi samo sa osnove vlastite perspektive..

EVo primjera, Ljubanovićev sin je bio vrijedan i uporan student... ali , da li bi ipak dogurao dovde gdje je sada (asistent na Pravn.fak. u Osijeku) da nije i sin dekana Lj.? Ne znamo, vjerovatno ne.. (vjerovatnost) .

Ili, sin profesora Jelenića ! da li bi bio ovo što je da nije bilo tate? (asistent). vjerovatno ne bi ni faks završio nikada..

Ili, asistentica Akšamović, snaja od babe iz referade..

itd... itd...

Znači, nije istina da se samo radom i upornošću može uspjeti... Koliko meni treba da ja njih stignem... a nikada ni neću... a možda sam bolji student od pola njih..

Ja bunu neću dići, ni nas dvoje, ali ako bi se svi pobunili, onda bi došlo do promjena...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni uopće nije bilo jednostavno studirala sam 10 godina i iskreno sam se namučila dok sam završila faks.Svi su mi govorili da sam stara u odnosu na druge i da me nitko neće zaposliti sa 30 godina već da zapošljavaju mlade i nadobudne.Ja se nisam dala obeshrabriti i tražila sam posao preko oglasa i našla sam ga,sama bez ikakve veze.Vjerujem da se upornost uvjek isplati,a da će sve ostalo doći na svoje.Buntovnički stav ću izraziti kroz svoju upornost i volju da mi bude bolje.Znam da je sve što imam posljedica moga truda i zadovoljna sam s time.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, draga kolegice ima i nas koje nije briga kada vidimo nepravde, korupciju, nepotizam. Ima i nas koji takve stvari kritiziramo a ne da okrenemo leđa, ima i nas koji smo isto deset godina studirali i gledali kako su i neki drugi samo prolazili kroz kabinete... i neke od nas to smeta. I mi smo kolegice uporni, vrijedni... al nas smeta kada netko tko je pola faksa naštelio, sjedne meni na potencijalno radno mjesto...

Ne možemo uvijek svemu okrenuti leđa, ne možemo se uvijek pustiti niz vjetar, niz smrad...., ne možemo uvijek šutiti, gledati samo svoju guzicu...

 

Prema tome, Vi oportunisti i da ne upotrebljavam proste riječi... skinite se sa ove teme.. I ja se pridružujem Mladenu sa pozivom svima koji imaju neku konkretnu informaciju da mu se jave...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[EVo primjera, Ljubanovićev sin je bio vrijedan i uporan student... ali , da li bi ipak dogurao dovde gdje je sada (asistent na Pravn.fak. u Osijeku) da nije i sin dekana Lj.? Ne znamo, vjerovatno ne.. (vjerovatnost) .

Ili, sin profesora Jelenića ! da li bi bio ovo što je da nije bilo tate? (asistent). vjerovatno ne bi ni faks završio nikada..

 

Zašto ti "nadareni" asistenti ( sinovi profesora) nisu pokušali akademsku karijeru u Zagrebu ili nekom drugom gradu, a ne Osijeku. Vjerujem da ne bi daleko dogurali, možda do vrata.

Ma dobro da se sin i zaposli na istom fakultetu kao asistent na drugoj katedri pod uvjetom da je bar jednako dobar kao isti najbolji, ali zaposliti sina na svoju katedru to je vrhunac neopotizma (slučaj Jelenić). Isto je napravio i prof. Bačić sa katede za Ustavno pravo PF u St. - uzeo sina za asistenta na svojoj katedri. Tko će vjerovati sinovima da su sami pisali članke ili mr. i dr. rad kad im je tata - tata mata za tu granu, a možda i mentor.

Tako je na PF u Zg. prof. Dragičević kada je otišao u mirovinu namjestio svoga sina na svoje mjesto i svoju sobu.

Nekad je bila nasljedna dinastija - sada nasljedna katedra. No da im dođe prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti - pozvali bi se na AUTONOMIJU SVEUČILIŠTA !!!!

 

Zanima me što o ovome misli asistent Antunović koji je pokrenio temu - no više se ne javlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A to je sve kapljica u moru što se događa na razini države. U ministarstvima, vladama, upravi... ajd zamislite što je sve u upravi.?? a u državnim poduzećima, hep, ina...

Naravno da ne možemo skoro ništa promijeniti, svako se uzdaje u use i svoje kljuse, samo, eto, malo pričamo.. ćaskamao... neka, treba da bude još gore..

Pozivam vladu Rh, da podigne cijenu goriva na 10 eura po litri, a kruh da bude 5 eura po vekni.. a sudske pristojbe treba dići jedno osam puta..

Izglasati Zakon o obaveznom zapošljavanju djece dragih nam dužnosnika.. kako stoka na forumima ne bi bljuvala po dragoj nam dječici...

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto je napravio i prof. Bačić sa katede za Ustavno pravo PF u St. - uzeo sina za asistenta na svojoj katedri. Tko će vjerovati sinovima da su sami pisali članke ili mr. i dr. rad kad im je tata - tata mata za tu granu, a možda i mentor.

 

Koliko sam vidio na oglasnoj ploci ST PF,nije ga uzeo za asistenta Bacic,nego prof Segvic koji isto predaje na katedri UP

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je na priči, rekla-kazala

 

Sve si sam/a rekao/la. Rekla - kazala u pravu ne vrijedi. I nemojmo bacati kamenje po čovjeku prije nego li se - i ako se - te tvrdnje dokažu. Ne znam zašto bi ga suspendirali sada ako je to isto nedavno zatraženo od Senata Sveučilišta, pa Senat nije odobrio taj zahtjev. Ako postoje konkretne činjenice, dokazi - onda će se to utvrditi (ili će se utrditi suprotno). No, napominjem još jednom, rekla - kazala nije temelj na koji se pravo može pozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim zašto se toliko pljuje po prof. Ljubanoviću i dekanu?

Ljudi samo znaju kako si napraviti u životu....

Zato ako ima njihovih fanova, ljudi samo naprijed!!

Ako treba da odgovaraju oni to već sami znaju, zašto im još mi moramo zagorčavati njihov sladak život?!

zoki2 je napisao:

neka nam sudpenziju dekana potvrdi asist. Antunović ako je još uvijek asistent ( možda je na burzi). Ne vjerujem da mediji to ne bi objavili.

No, u Osijeku je izgleda sve moguće !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Molim zašto se toliko pljuje po prof. Ljubanoviću i dekanu?

Ljudi samo znaju kako si napraviti u životu....

Zato ako ima njihovih fanova, ljudi samo naprijed!!

Ako treba da odgovaraju oni to već sami znaju, zašto im još mi moramo zagorčavati njihov sladak život?!

Da li se ti šališ???!!

Jesi li ti uopće student/ica prava?Ako jesi ondak bi trebao/la shavaćati da ono čemu nas uče ( oko 4 godine tvog i mog života)e lagano u neskladu s onim što čine i ulogom koju imaju!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na delikatnost slučaja... ne događa se baš svaki dan da se provode predistražne radnje protiv dekana jednog fakulteta.. normalna je procedura da se osoba suspendira dok je u tijeku ovo što sam naveo.. Dekan je naravno savjesna i poštena osoba dok se ne dokaže da je sudjelovao u nezakonitim radnjama.. Asistenta ne treba prozivati posebno.. on je lijepo napisao što traži i tek bi bilo opasno da se nadopisuje i trača sa vama studentima. Na vama je da učite i da vas roditelji uzdržavaju dok studirate... idite tražite skripte !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Na vama je da učite i da vas roditelji uzdržavaju dok studirate... idite tražite skripte !

 

Jel se to odnosi i na suce, drzavne odvjetnike, profesore prava, odvjetnike, pravnike u gospodarstvu ili upravi, javne bilježnike, vjezbenike i sve ostale koji citaju ovu temu ili sudjeluju u njoj?

 

U svakom slucaju, drago nam je da i vi TRACATE zajedno sa "studentima".

:bonk: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kakve ti recenice ocekujes od npr. suca? Ili profesora, da konkretnog ne spominjem? Kad pocens raditi, puno idilicnih slika ce se rasplinuti. Osim toga, ovo je slobodno vrijeme. Krlezijanu prakticiraju na poslu.

 

Nego, moja iduca tema je kako sjesti na ledja i brojati ovce sto krace, a tvoja bi trebao biti gpp...have fun!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dobar dan svima..

Vezano za post rekao bih par točnih informacija.

Prof.dr.sc. Ljubanović, dekan Pravnog fakulteta Osijek nije suspendiran niti je ikada bio suspendiran. Asistent Mladen je na sjednici etič. povjerenstva dao prijedlog da se izglasa nepovjerenje i da se suspendira prof.Lj. ali rektorica kao i ostali članovi nisu dozvolili ni glasanje jer asistent M. nije ponudio ni jedan jedini argument da bi se uopće i sumnjalo a kamoli ga se suspendiralo.

Gospodin Mladen se barem trebao posavjetovati sa nekim pravnikom prije nego što je tako nešto učinio. Postoji velika razlika između Ohmovog zakona i pravnih odredbi uopće. Tužba se razlikuje od žarulja, žalba od tranzistora, olovka od lemilice itd...

Mladi, neiskusni, zeleni asistent, pun sebe, sav ponosan na svoje radno mjesto kao i na sebe samoga, 28 godišnjak progledao malo, sjele prve plačice, kupio bolji mobitel, razmišlja kako uzeti kredit za stan.. i napao nekog čovjeka jer se druži sa mafijašima, moš mislit!

Usput, Boro Ivković nema diplomu pravnog faksa, on je neki polu električar,... imate poveznice u struci-lemilice.

Trebao si napasti Boru i sve one koji su mu to omogućili.. trebao si napasti demokraciju devedesetih...

I tako dalje... treba vidjeti šumu od drveta..

Gospodine Mladene, molim vas da se ispričate dekanu Ljubanoviću...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija