Jump to content

ovrha i nagodba


rotterdam

Preporučene objave

molim vas da mi odgovorite,

dobila sam ovrhu na plaču u jednoj trećini (1800 kn) zatim sam se nagodila da to nebude 1/3 jer mi je uz kredit to bilo teško za plačat nego da to bude fiksni iznos(1200 kn) koji će poslodavac skidat sa moje plače.

nagodbu sam poštivala sve dok nisam ostala bez posla i poslodavac ih je obavijestio da ja više kod njih ne radim. zatim sam ja počela raditi kod drugog poslodavca i javila se da ću i dalje nastaviti sama uplačivati prema našoj nagodbi. to je trajalo neko vrijeme, ali opet sam ostala bez posla zbog zatvaranja firme u kojoj sam radila, znači nisam ostala bez posla svojom krivnjom. trenutno ne radim i nemam nikakvih primanja, imat ću neka prava sa zavoda za zapošljavanje ali još neznama kada ni koliko ali u svakom slučaju premalo da bi podmirivala nagodbu uz to još imala za život(samohrana majka - dvoje malodobne djece, ne primam alimentaciju). zanima me da li mogu tražit odgodu dok ne počmem radit i da li mi idu dalje kamate. isto tako da li je moguće tražit oprost od ovrhe(možda uz pomoć odvjetnika) zbog slabog imovinskog stanja i da li ikada to ide u zastaru. dug je bio oko 70 000 kuna, ali sa troškovima i kamatama je narastao preko 130 000. i uz plačanje sa nagodbom od 1200 kn mjesečno do sada se dug i dalje povečava jer godičnje uplatim manje nego su nove kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok god nemate stalna primanja s osnove plače tj. nezaposleni ste nemože vam se ništa ni ovršiti kada nema od kuda. Ovrhovoditelj može tražiti promjenu sredstva ovrhe na pokretnine.

Odgodu možete tražiti od ovrhovoditelja s kojim ste imali sklopljenu nagodbu o mjesečnoj otplati duga. Kamate vam na glavnicu i dalje teku ali to sve možete dogovoriti sa ovrhovoditeljom koji vam kamate može oprostiti. Oprost od ovrhe nemožete tražiti osim od ovrhovoditelja ako vam želi otpisati dug ako mu vi npr. isplatite jednokratno neki iznos itd. Zastara naplate pravomočne ovhe nastupa za 10 godina no svakom promjenom sredstva ovrhe ona se produžuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija