Jump to content

Visoki prekršajni sud


anonimno

Preporučene objave

nije tipfeler, on misli na vremenski period koji je protekao od dana donosenja 2stupanjskog rjesenja i dana otprave istoga.

neki sumnjaju da vps krivotvori datume na tim rjesenjima i u tome je problem.

osobno sam od vps-a (ili tocnije od prvostupanjskog suda kojem je vps dostavio svoju odluku) primio rjesenje kojim se postupak obustavlja zbog nastupa zastare (dakle nema nikakvog razloga za laziranje datuma) vise od godinu dana nakon sto je isto rjesenje doneseno.

takodjer, presuda zupanijskog suda kojem sam se obratio pozurnicom i koja je donesena u roku 2 tjedna od zaprimanja te pozurnice je do prvostupanjskog suda putovala punih 6 mjeseci. (oba suda se nalaze u istom objektu, dijeli ih 20-ak stepenica)

sukladno gore navedenim iskustvima, ja osobno mislim da jos nismo dosli do toga da bi moralne vertikale, koje u konkretnom slucaju predstavljaju posljednju instancu u redovnom postupku, antidatirale vlastita rjesenja/presude (ipak su mrvicu pametnije)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali u čemu je onda fora.

 

mozda o cinjenici da se legenda o zastari prosirila nekako usporedno sa donosenjem drakonskog zospca pa sve vise ljudi piskara blesave zalbe koje ni u nocnoj mori ne mogu ugroziti utvrdjenja 1stupanjske presude, ali eto mozda dovedu do zastare...

pa onda vps, koji osim odbijanja takvih zalbi ima i ozbiljnog posla, napravi neku preliminarnu selekciju i odvoji tzv zastara-zalbe od onih ozbiljnih o kojima bi trebalo raspravljati, pa si odredi jedan dan u mjesecu, popularno zvan "danom odbijanja blesavih zalbi" i onda ono sto se nakupilo u toj hrpici, a blizi se zastari, porazbaca tempom od cirka 50 odbacaja po satu. e onda to netko treba napisati i otpremiti, a to mozda traje godinu dana jer koliko god blesava zalba bila mora se odbiti na 2 stranice a4 formata, a vps je jedan jedini za cijelu rh....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kaj nam Vesna radi?

 

a sto bi trebala raditi? jedino sto moze je pohvaliti vps koji je, cini se, pronasao nacin da smanji broj zastara u prekrsajnom postupku.

jer zastara nije pravo okrivljenika na koje on moze racunati cim je slozio neku polupismenu zalbicu, bas suprotno, sudovi su duzni poduzeti sve sto je u njihovoj moci da zastara ne nastupi.

a budi siguran da tri suca vps-a mogu odbaciti jednu "blesavu zalbu" u roku od cirka jedne minute, a da time ne povrijede niti jednu zakonsku odredbu koja bi se u zalbenom postupku povrijediti mogla.

jer u "blesavoj zalbi" nista pametnije i konkretnije doli "vani sunce sja, nisam kriv ja, tralalala" neces naci, a suci vps-a su kao prvo iskusni pravnici, a kao drugo njihova duznost kada postupaju kao zalbeni sud je osim par stvari na koje paze po sl. duznosti svedena samo na ocjenu zalbenih navoda.

i sto bi sad to troje sudaca duze od minute raspravljalo o zalbi koju je napisao netko poput onoga koji je neki dan ovdje pitao kome uopce treba predati zalbu i kako ju nasloviti?! sto mislis da konkretno pise u zalbi autora koji ne zna niti kome treba poslati zalbu, a da bi moglo poljuljati 1stepenu presudu? on se ne zali ozbiljno, on pise gluposti i moli boga da mu sve to padne u zastaru....

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali, da li je moguća situacija da dobiješ rješenje)(drugostupanjskoVPS) kojim se potvrđuje prvostupanjko rješenje nakon tipa godine dana od dana apslolutne zastare. Na to sam mislio, a ne na onaj zaista veliki postotak "blesavih žalbi" koje su izjavljene isključivo zbog mogućnosti nastupanja zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali, da li je moguća situacija da dobiješ rješenje)(drugostupanjskoVPS) kojim se potvrđuje prvostupanjko rješenje nakon tipa godine dana od dana apslolutne zastare.

 

ok je to, protiv rjesenja vps-a vise nije dopusten redovni pravni ljek pa je to rjesenje postalo pravomocno danom donosenja (za razliku od 1stupanjskog rjesenja protiv kojeg je dozvoljena zalba)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija