Jump to content

PRODANA FIRMA TE POTOM OTKAZ


zlajadinamit

Preporučene objave

Ovako 1993 godine tekstilna firma se raspala ili se privatizirala.Tj. jedan ogranak se prodao privatniku.Stalni radnici iz te bivše firme su ostali raditi u toj jedinici i dalje nakon preuzimanja firme.i navodno je novi vlasnik imao obavezu prema radnicima tj. zadržati sva prava iz prijašnje firme.S kraja 2005 svi stalni radnici su dobili otkaz njih 17 a ostali samo povremeni.Pitanje na koliku otpremninu imaju pravo radnici na dvanaest godina ili im se računaju godine iz prijašnje firme.I u ugovoru o radu stoji da zadržavaju prava iz prijašnje firme.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otpremnina se određuje tako da se iznos od minimalno 1/3 prosječne mjesečne plaće, koju je radnik ostvario u 3 mjeseca prije prestanka ugovora o radu, množi s brojem godina neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.

Ako dođe do statusne promjene ili se pravnim poslom poduzeće prenese na novog poslodavca, prenose se svi ugovori o radu, te ti radnici zadržavaju sva prava u svezi s otpremninom…

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija