Jump to content

"rastava braka u hrvatskoj", rastvaljenog u njemackoj,radi potvrde o slobodnom bracnom stanju


lenavi

Preporučene objave

postovani,

pisem vam u nadi,da mozda imate informaciju o cjeloj preceduri naknadnog upisa braka u maticnu knjigu vjencanih i daljnem postupku,tj,rastave braka na opcinskom sudu u zagrebu.

moj vjerenik,koji radi i boravi u njemackoj vec 13 godina,posjeduje hrvatsku putovnicu,je sklopijo brak u njemackoj i razveo se prije 10 godina u njemackoj.brak koji je sklopijo u njemackoj nije upisao u maticnu knjigu vjencanih,i tako da nije ni rastava evidentirana.

posto planira ponovno stupiti u brak,u njemackoj,potrebna mu je potvrda o slobodnom bracnom stanju,koju bi eventuelno dobijo kada bi naknadno upisao brak u maticnu knjigu vjencanih i "razveo brak" na hrvatskom sudu.

posto on radi svaki dan i nije u stanju dobiti slobodno,izvadili smo punomoc u hrvatskom konzulatu,od upisa u knjigu maticnih,braka i razvoda braka,za prijatelja u zagrebu.nakon upisa braka,koji je sljedeci postupak?

gdje se treba ici,parnicni i ovrsni odjel ili izvanparnicni odjel?kakva dokumentacija se predaje i gdje,kome?sudska presuda od rastavi braka je prevedena na hrvatski jezik sa apostilom,tako da vjerovatno nece trebati se opet pevoditi,tj.,u slucaju da priznavaju prevod sudskog tumaca hrvatskog jezika u njemackoj.

koliko traje taj postupak,da li postoji mogucnost brzog postupka,jer bi mi sto prije htjeli da se uzmemo.

bila bi vam svima jako zahvalna,da mi tacno odgovorite i temeljito,kakva je procedura rastave braka!

unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija